back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εconomist: Ο Τσίπρας μοιάζει με τον Σωκράτη πριν πιει το κώνειο

Διαβάστε επίσης

“Ο ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνών κόμμα της Ελλάδα οδεύει προς εκλογική ήττα” είναι ο τίτλος σε δημοσίευμα του Economist. Το άρθρο χαρακτηρίζει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση ως “το λυκόφως του Τσίπρα” ενώ  όμως στο υπότιτλο σημειώνει ότι κυβέρνηση καλύτερα από όσο φοβόντουσαν πολλοί.

“Για κάποιον που αντιμετωπίζει επικείμενο εκλογικό αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας , δείχνει ανενόχλητος  όπως ο Σωκράτης προετοιμαζόταν πριν πιεί το κώνειο” σημειώνει το άρθρο του περιοδικού.

Ο Economist υπογραμμίζει ότι o Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις παρά το γεγονός ότι και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί από την αρχή του έτους δείχνουν το κόμμα του να χάνει από την Νέα Δημοκρατία. Εννέα εκ των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν διψήφια την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά εκείνος νομίζει ότι κάνουν (οι δημοσκοπήσεις) συστηματικά λάθος.

Το περιοδικό μνημονεύει αναφορά του κ.Τσίπρα για τις αστοχίες των δημοσκοπήσεων: Την περίοδο του δημοψηφίσματος ,προέβλεψαν μικρή διαφορά. Όμως κερδίσαμε 61,3%”

Το σημείωμα αναφέρεται και σε συνέντευξη την οποία είχε παραχωρήσει στο παρελθόν ο πρωθυπουργός όπου “έμοιαζε με κάποιον ο οποίος εστιάζει στην παρακαταθήκη την οποία αφήνει παρά στο μέλλον. Και για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι κακή (η παρακαταθήκη)”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα