back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εναλλακτικά σχέδια του υπ. Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό – Bonus 80 ευρώ ανά ασθενή

Διαβάστε επίσης

Σε αλλαγή πλεύσης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προχωρά το υπουργείο Υγείας καθώς τα σχέδια του για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού και την πλήρη λειτουργάι των Τοπικών Μονάδων Υγείας δεν προχωρούν μα βάση τον προγραμματισμό.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είναι σε διάλογο με τους εκπροσώπους των ιδιωτών γιατρών και των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα για την κάλυψη ολόκληρου του πληθυσμού.

Όπως τονίζει ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο ΠΙΣ αναμένεται σύντομα να καταθέσει σχετική πρόταση στο υπουργείο Υγείας προκειμένου το συστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να γίνει λειτουργικό και χωρίς αποκλεισμούς.

Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας που έχουν παρουσιαστεί κρίνονται από τους γιατρούς ως βελτιωμένες και περισσότερο ελκυστικές.

Ουσιαστικά παραμένει η αμοιβή των γιατρών κατά πράξη και περίπτωση ενώ η νομοθεσία έλεγε για πάγιες αντιμισθίες. Οι συμβάσεις τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα είναι αορίστου χρόνου, και όχι ενός έτους που λειτούργησε αποτρεπτικά στους οικογενειακούς γιατρούς

Μάλιστα, θα δίνεται ετήσιο μπόνους στους ειδικούς γιατρούς ανάλογα με την απόδοση τους, που θα ανέρχεται σε 80 ευρώ ανά ασθενή. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τους ασθενείς που θα καταγράφονται στο σύστημα ως χρόνιοι πάσχοντες. Υπό την προϋπόθεση ότι θα πηγαίνουν στον ειδικό γιατρό τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για πλήρη έλεγχο.Το σκεπτικό του υπουργείου είναι πως με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν, οι συνεχείς επισκέψεις των ασθενών στους ειδικούς γιατρούς για συνταγογράφηση.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα