back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κοτόπουλο με αρακά

Διαβάστε επίσης

 

Φαγητό εύκολο νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και διαχρονικό, αρέσει στα παιδιά και όχι μόνο.

Τι θα χρειαστούμε

Ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ή μπούτια και στήθη, αρακά, ένα μικρό ξερό κρεμμύδι, ένα ποτήρι κρασί, αλατοπίπερο, κανελογαρύφαλα, ντομάτες περασμένες στο μούλτι και λίγο πελτέ για να κοκκινήσει.

Αφού πλύνουμε καλά το κοτόπουλο, αν δεν μας το έχει κόψει ο χασάπης μας, το κόβουμε εμείς σε μερίδες και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι για να το τσιγαρίσουμε μέχρι να ροδίσει.

Όταν ροδίσει ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κρεμμύδι που το έχουμε περάσει από το μούλτι , το φέρνουμε άλλες δύο βόλτες να μαραθεί και το κρεμμύδι και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί.

Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, κανελογαρύφαλλα, χυμό ντομάτας και λίγο πελτέ για να κοκκινήσει, αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για μία ώρα περίπου, όταν βράσει το κοτόπουλο, το βγάζουμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε σε ένα μπολ να μας περιμένει.

Στην σάλτσα που έχει γίνει από το βράσιμο του κοτόπουλου, ρίχνουμε τον αρακά, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι ακόμη αν χρειαστεί και περιμένουμε σχεδόν να γίνει, τότε ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο για να πάρουν όλα μαζί μια βράση.

Σερβίρεται με λευκό τυρί και φρέσκο ψωμί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα