back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τo μέλλον ανήκει στον Μίλτο Τεντόγλου

Διαβάστε επίσης

Πριν τέσσερις μέρες έκλεισε τα 21 του χρόνια. Στη μέχρι τώρα σύντομη ζωή του έχει κατακτήσει 2 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια και το μέλλον του ανήκει.

Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου, που από το πάθος του για το παρκούρ, μέσα σε πέντε χρόνια βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης .

Ποιος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου;

Ξεκίνησε το στίβο σε ηλικία 15 ετών έπειτα από παρότρυνση του πρώτου προπονητή του, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είδε σε αγώνες παρκούρ και κατάλαβε ότι ο αθλητής διαθέτει μεγάλη αλτικότητα. Σήμερα προπονητής του είναι ο Γιώργος Πομάσκι.

Οι πρώτες του μεγάλες επιδόσεις ήρθαν το 2015. Μέσα σε λίγες ημέρες βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Στις 6 Ιουνίου προσγειώθηκε στα 7,65μ. και λίγες μέρες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στις Σέρρες το ανέβασε στα 7,69 μ. Με τέτοιες επιδόσεις είχε κλείσει εισιτήριο και μία θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7/2015). Εκεί κατετάγη στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7.66μ.

Στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το 2016, σε ηλικία 17 ετών ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 7,91 μ. (-0.4) από την τρίτη του προσπάθεια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στις 28 Μαΐου με άλμα στα 8.19μ. κατά τη διάρκεια του μίτινγκ “Παπαφλέσσια” έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 ούτε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου 2017.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8.30 μ και νέο πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 20.

Λίγο αργότερα, ήρθε και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στο Γκροσέτο κατετάγη πρώτος με καλύτερο άλμα στα 8.07μ. Αυτός ήταν και ο πρώτος του μεγάλος αγώνας στον οποίο έκανε επίδοση πάνω από τα οκτώ μέτρα.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2018 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8μ. και 25 εκ. Το μετάλλιο του αυτό αποτελεί το πρώτο χρυσό στο άλμα εις μήκος που κατακτά η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκούς αγώνες ενώ έγινε ο νεότερος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στίβου στην ιστορία.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2019 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8μ. και 38 εκ.

Το μέλλον του ανήκει

Όσοι γνώριζαν τον Μίλτο πίστευαν ότι θα γράψει ιστορία κι αυτός τους επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς. Μετά το χρυσό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το 2018 , στις αρχές Μαρτίου 2019 κατέκτησε και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού στη Γλασκώβη. Εκεί ο Έλληνας άλτης έφτασε τα 8,38 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία φετινή στον κόσμο και στην Ευρώπη, και φυσικά αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Μεγάλος του στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα