back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Μπλακ άουτ στο Σύνταγμα, λόγω της κακοκαιρίας. Χωρίς ρεύμα η Ερμού, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών. Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν αυτή την ώρα για την αποκατάσταση της βλάβης.

…Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Στα 92 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής η χρηματοδότηση από τα Υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ που θα καθορίζει τα ποσοστά επιδότησης των “κόκκινων” δανειοληπτών. Κυμαίνονται από 20% έως 50% με βάση εισοδηματικά κριτήρια – τον Μάιο τίθεται σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα.

Πρόστιμα που μπορεί να φθάσουν έως και το 5% του συνολικού κόστους της επένδυσης και απένταξη από το νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, θα μπορεί να επιβάλλει πλέον η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, στην περίπτωση που κάποια επένδυση χαρακτηριστεί “στρατηγική”, αλλά με ευθύνη του φορέα, δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Με 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή και συλλαλητήριο στα Προπύλαια απαντούν οι καθηγητές στο νέο εξεταστικό σύστημα και τις αλλαγές στο λύκειο, που δημοσιοποιεί σήμερα το υπουργείο Παιδείας, μαζί με τις διατάξεις για τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, με την ΟΛΜΕ να κάνει λόγο για υποβάθμιση της γενικής Παιδείας στο Λύκειο.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ότι η ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, στο παρελθόν εκπροσωπούσε τον δικηγόρο Αρτεμίου. Toυς λόγους για τους οποίους δεν έχει ακόμα αποπεμφθεί η κ. Ξεπαπαδέα ζητούν να μάθουν ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου, και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επίκαιρή ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.  Διαψεύδει, την ίδια ώρα, η κ. Ξεπαπαδέα, ότι επροσωπούσε το κ. Αρτεμίου.

…”Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται”, απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Χρήστο Στεφανίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 24 εκ. ευρώ.

Ξεκίνησε το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των 9 Κρητικών, πρώην σπουδαστών στη Γαλακτοκομική Σχολή, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το δικαστήριο διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τετάρτη. Συνολικά, έχουν κληθεί να καταθέσουν 20 μάρτυρες. Σήμερα, δύο από αυτούς δεν εμφανίστηκαν και διετάχθη η βίαιη προσαγωγή τους το πρωί της Τετάρτης.

Τη Μ. Τρίτη, 23 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, την Μ.Τετάρτη των υπολοίπων ταμείων. Τη Μ. Πέμπτη καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις. Αντιστοίχως, θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ τα επιδόματα ανεργίας και το δώρο Πάσχα.

Με υποψήφιους από τον κόσμο της Εργασίας, των Επιστημών, του Πολιτισμού, μετανάστες, αλλά και εκλεγμένους με παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, παρουσιάστηκε σήμερα το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τον Δήμο Αθηναίων. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ και στις 4 κάλπες κάλεσε τους Αθηναίους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Σοφιανός.

Διεθνή

Έκκληση για συμμαχία των Ευρωπαίων εθνικιστών ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου απηύθυνε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορά και ΥΠΕΣ της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι. “Οι γραφειοκράτες, οι τραπεζίτες που κυβερνούν την Ευρώπη είναι οι νεκροθάφτες του ευρωπαϊκού ονείρου”, δήλωσε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο, περιστοιχιζόμενος από εκπροσώπους του γερμανικού AfD, των Αληθινών Φινλανδών και του δανικού Λαϊκού Κόμματος.

Προτεραιότητα της Ρωσίας και της Τουρκίας η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 στην Άγκυρα, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ των δύο χωρών.

Αθλητισμός

Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Σουπερλίγκα, μετά τη συμφωνία του υφ. Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και των εκπροσώπων της Σουπερλίγκα και της ΕΠΟ. Με τον αγώνα Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης στις 7:00 το απόγευμα ολοκληρώνεται η 27η αγωνιστική.

Καιρός

Συννεφιά αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα