back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκίνημα για το δεξί για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Του Στέφανου Λεμονίδη

Δύο όμορφες συνεργασίες, που κατέληξαν σε ισάριθμα γκολ από τους Φορτούνη και Δώνη, ήταν αρκετές για την Εθνική, προκειμένου να νικήσει 2-0 εκτός έδρας το Λιχτενστάιν και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020.

Στο 31′ ο Κώστας Φορτούνης σούταρε από καλή θέση λίγο άουτ και στο 34′ ο Σάμαρης δέχθηκε ένα ανέλπιστο δώρο της άμυνας των γηπεδούχων και από πλεονεκτική θέση έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1.

Τελικά, η πρωτοβουλία των διεθνών μας “καρποφόρησε” στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: Ο Κουρμπέλης βρήκε με εκπληκτική μπαλιά τον Κώστας Φορτούνη, που κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο αρχηγός του Ολυμπιακού με σουτ πάνω στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπέντζαμιν Μπίχελ, κάνοντας το Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-1.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Εθνική ομάδα δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Σιόβα, που σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα του Λιχτενστάιν. Βλέποντας να μην έρχεται το γκολ, ο Άγγελος Αναστασιάδης αντικατέστησε στο 70′ τον Τάσο Μπακασέτα με τον Δημήτρη Κολοβό.

Η αγωνία έδωσε τη θέση της στον εφησυχασμό στο 80ο λεπτό, όταν ο δραστήριος Μασούρας βρήκε τον Τάσο Δώνη, που με κοντρόλ και εντυπωσιακό βολέ έκανε το 0-2, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την γαλανόλευκη (στην 8η συμμετοχή).

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στη Ζένιτσα απέναντι στην Βοσνία.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (86′ Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ (67′ Ζέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκίμπσερ (77′ Γιλντίζ).
ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83′ Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71′ Κολοβός), Μήτρογλου (23′ Δώνης).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα