back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρίσιμη ημέρα για την Τερέζα Μέι

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα κρίσιμο κρίνεται το υπουργικό συμβούλιο, που έχει συγκαλέσει για το πρωί της Δευτέρας η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, καθώς αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς της για τη στρατηγική της, σχετικά με το Brexit.

Το υπουργικό συμβούλιο, συγκαλείται και εν μέσω έντονων φημολογιών περί συνωμοσίας εναντίον της από ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης με σκοπό να την οδηγήσουν σε παραίτηση, κάτι που όμως έχουν ήδη διαψεύσει κορυφαίοι υπουργοί της.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, υπήρξαν εισηγήσεις από συγκεκριμένους υπουργούς να ανακοινωθεί ημερομηνία αποχώρησης της από την Ντάουνινγκ Στρις, ώστε να πειστούν αρκετά μέλη των Τόρις για να στηρίξουν τη συμφωνία της Μέι με την Ε.Ε για το Brexit.

Η συμφωνία έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα κατατεθεί προς ψήφιση και τρίτη φορά καθώς με επιστολή της η Μέι προς τους βουλευτές διευκρίνισε πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν διαπιστωθεί πως θα υπάρξει «επαρκής στήριξη» της συμφωνίας από τους βουλευτές των Συντηρητικών αλλά και του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού κόμματος, που στηρίζει την κυβέρνηση.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα