back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ματιές στο μέλλον, του Νίκου Μουζέλη

Διαβάστε επίσης

O ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics, στο τελευταίο του βιβλίο με τον υπότιτλο «Καπιταλισμός, σοσιαλδημοκρατία, κοινωνικό κράτος» αναπτύσσει σκέψεις και απόψεις για πιθανές μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της ύστερης νεωτερικότητας.

Περιγράφει τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν συνεχίσουν να εξασθενούν οι ανθρωπιστικές αξίες και οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Αναφέρεται στα οικονομικά μοντέλα των υπερδυνάμεων- Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα, Ευρώπη-, και εκτιμά ότι ο καπιταλισμός έχει ημερομηνία λήξης, αν και προς το παρόν δεν είναι ετοιμοθάνατος. Εστιάζει στο μέλλον της Ευρωζώνης και περιγράφει τις βασικές δομικές της αδυναμίες, όπως η λανθασμένη αρχιτεκτονική της και η υφεσιακή διαχείριση κρίσεων.

Ο Νίκος Μουζέλης αντιμετωπίζει την παγκοσμιοποίηση ως πολυεπίπεδο φαινόμενο, που δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση, αλλά και πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική, ιδεολογική, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια συζήτηση γύρω από το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία μπορεί να ανακάμψει από τον εκφυλισμό και να αποφύγει την εξαφάνιση εάν υιοθετήσει νέες στρατηγικές

Το βιβλίο Ματιές στο Μέλλον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα