back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρ. Παυλόπουλος: Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία ανυποχώρητοι

Διαβάστε επίσης

Το «Μολών Λαβέ» είναι η μόνη μας απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται την ελευθερία μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Αναλυτικά όλη η δήλωσή του:

«Η Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης Εθνικών Ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το Εθνικό μας Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία μας.

Οι Αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ’ όλα, ότι είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η Ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί.

Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αλ. Τσίπρας: Η ιστορία μας είναι η δύναμή μας

«Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμή μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μόλις δύο χρόνια πριν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν βάλει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της πατρίδας μας. Ένα κεφάλαιο που ξεκινά από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Αναμφίβολα, η ιστορία μας είναι πλούσια και ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ζωντανή», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτός ο λαός, διαχρονικά, συνάντησε πολλά εμπόδια στο διάβα της ιστορίας. Στη μακρά αυτή διαδρομή, συναντάμε όλα όσα συγκροτούν τη σύγχρονη Ελλάδα Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα. Όλα είναι κομμάτι μας. Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμή μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί».

Ν. Βούτσης: Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας

«Είμαστε υπερήφανοι, όπως είμαστε υπερήφανοι και για τους αγωνιστές, τους προγόνους μας του 1821, οι οποίοι πραγματικά άφησαν ένα αποτύπωμα στην ιστορίας όλης της Ευρώπης», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.

«Ως ένα διεθνές γεγονός υπήρξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, ένα διεθνές σημαντικό γεγονός που μας γεμίζει σήμερα με εθνική αυτοπεποίθηση και ιστορική αυτογνωσία», τόνισε.

«Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που αναδεικνύουν με το φρόνημα, τον επαγγελματισμό τους, την προσήλωσή τους ότι είναι ένας σταθερός πυλώνας για την ασφάλεια, για την σταθερότητα, για την ειρήνη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

Ευ. Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν την ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητα

«Οι Ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ, για να προστατεύουν την ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητα της χώρας, προσπαθώντας να διατηρήσουν την ειρήνη στην περιχή» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Kυρ. Μητσοτάκης: «Κρατάμε τη σημαία πάντα ψηλά»

«Κρατάμε τη σημαία πάντα ψηλά! Χρόνια πολλά», το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λήμνο.

«Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και χρειάζεται και κατεύθυνση και πάνω απ’ όλα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού, ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει, ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της αλήθειας, της ευθύνης και κυρίως της σκληρής δουλειάς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατάληξε: «Εδώ πέρα από την ακριτική Λήμνο, από το βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά και το γαλάζιο του Αιγαίου είναι λίγο πάντα πιο έντονο. Εδώ πέρα από τη Λήμνο, θέλω να στείλω σε όλες και σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος ένα μήνυμα αισιοδοξίας Και ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».

Φ. Γεννηματά: «Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα»

«Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά», τόνισε.

 

«Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για όλους μας. Μας εμπνέει πάντα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτηριστικά.

 

Δ. Κουτσούμπας: Επίκαιρα και διδακτικά τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821

Τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821 είναι επίκαιρα και διδακτικά, απέναντι στη σήψη του “παλιού”, απέναντι σε όλα τα δεσμά, απέναντι στις κάθε είδους “Ιερές Συμμαχίες”, όπως για παράδειγμα είναι σήμερα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821 είναι επίκαιρα και διδακτικά, απέναντι στη σήψη του “παλιού”, απέναντι σε όλα τα δεσμά, απέναντι στις κάθε είδους “Ιερές Συμμαχίες”, όπως για παράδειγμα είναι σήμερα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Οι λαοί μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να κινήσουν τον τροχό της ιστορίας μπροστά και να βγουν πραγματικά νικητές» δήλωσε για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στ. Θεοδωράκης: Ας κρατήσουμε το όραμα και τον αγώνα για μια Ελλάδα δυνατή

«Όπως έλεγε και ο Γιάννης Σκαρίμπας «το ‘21 δεν ήταν όμοιο με καμία επανάσταση του κόσμου». Σπουδαίοι ήρωες – υψηλοί στόχοι αλλά και διχασμοί, εμφύλιοι, φατρίες», αναφέρει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τιμούμε το ’21 όταν νικάμε την ασυνεννοησία μας, τους εγωισμούς μας, τα ρουσφέτια, την κομματοκρατία. Τα φευκτά και μεμπτά που μας συνοδεύουν – και τώρα και τότε, παράλληλα με τα αιρετά και επαινετά» προσθέτει ο κ. Θοεδωράκης και καταλήγει:

«Η κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει μέσα της πολλά από τα λάθη του ’21 (και λίγους από τους ήρωες του). Ας το αντιστρέψουμε! Ας κρατήσουμε από το ’21 την ορμή του, τη θυσία των ηρώων, το όραμα και τον αγώνα για μια Ελλάδα δυνατή, πρωταγωνίστρια, στον κόσμο των ισχυρών Εθνών».

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και τόνισε πως το κόμμα του θα δώσει μάχη για τον αληθινό πατριωτισμό.

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα