Επιθέσεις σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ – «Καμπανάκι» από τους οδηγούς

0
800

Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων με πέτρες κατά κινούμενων λεωφορείων του ΟΑΣΑ σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα οδηγών και επιβατών.

Δεκάδες οδηγοί λεωφορείων κάνουν καθημερινά δρομολόγια τρόμου στην Αττική. Κι αυτό γιατί άγνωστοι επιτίθενται με πέτρες ακόμα και με αεροβόλα εναντίον των λεωφορείων την ώρα που εκτελούν δρομολόγια και είναι γεμάτα με επιβάτες. Όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές, πολλοί οδηγοί λεωφορείων φοβούνται πλέον να εκτελέσουν δρομολόγια σε περιοχές που οι επιθέσεις είναι σχεδόν καθημερινότητα.

Οδηγοί: Δραστικά μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αισθάνονται απροστάτευτοι, ενώ τονίζουν ότι αδυνατούν να προστατεύσουν τους επιβάτες που μεταφέρουν. «Σκεφθείτε, τι θα συνέβαινε εάν χτυπούσε ο οδηγός;», αναρωτήθηκε το , επισημαίνοντας ότι «εάν χαθεί έλεγχος του λεωφορείου μπορεί να θρηνήσουμε θύματα». «Φοβόμαστε για το εάν θα γυρίσουμε το βράδυ στα σπίτια μας. Επιτέλους, οι αρμόδιοι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα», σχολιάζει
με αφορμή το «μπαράζ» των τελευταίων επιθέσεων που σημειώθηκαν σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Συχνό φαινόμενο πλέον οι επιθέσεις στα λεωφορεία

Συγκεκριμένα, τελευταίο περιστατικό επίθεσης σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ είχαμε στη Μεταμόρφωση όταν άγνωστοι πέταξαν βραδινές ώρες πέτρες στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση, ενώ κινείτο στην οδό Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι μιας από τις πόρτες του. Σημειώνεται ότι την ώρα της επίθεσης το λεωφορείο είχε επιβάτες. Έχουν προηγηθεί επιθέσεις κατά λεωφορείων στην Ηλιούπολη και το Μενίδι, με την αστυνομία να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μεροκάματο τρόμου

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Κωνσταντίνος Σιωρίκης δίνει μία άλλη διάσταση στο θέμα καθώς τονίζει ότι οι επιθέσεις πλέον έχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής. «Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν τέσσερις επιθέσεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σιωρίκης. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να αλλάζει όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι πλέον δεν καταγράφονται μόνο σε υποβαθμισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, ο κ. Σιωρίκης επισημαίνει ότι το σωματείο έχει ζητήσει αύξηση των περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της πάταξης αυτού του φαινομένου. Παράλληλα καταθέτει ότι μόλις πέσει ο ήλιος, κυριαρχεί ο φόβος.
«Υπάρχουν γραμμές που δεν θέλουν οι οδηγοί να πάνε να δουλέψουν. Αναγκάζονται να πάνε αλλά πηγαίνουν με το φόβο», καταλήγει ο κ. Σιωρίκης.

Κώστας Κορέλλης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here