back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Kυρ. Μητσοτάκης: Πρόγραμμα υποδομών 10-12 δισ. ευρώ σε μία τετραετία και 45.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο

Διαβάστε επίσης

Επενδύσεις υποδομών 10-12 δισ. σε μία τετραετία, έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως και περίπου 45.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος το χαρακτήρισε «συνεκτικό και τεκμηριωμένο» και έκανε λόγο για «οδικό χάρτη έργων εθνικής εμβέλειας, με εργαλεία που βελτιώνουν την ποιότητα και το χρόνο ολοκλήρωσης των έργων και μειώνουν το κόστος», καθώς και «με αξιολόγηση, έλεγχο και διαφανείς διαγωνισμούς».

«Βάζουμε σε προτεραιότητα τα έργα εθνικής εμβέλειας όπως το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Την ανάπτυξη του Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τη διαχείριση απορριμμάτων. Και εμβληματικά έργα όπως το Ελληνικό που θα γίνει σύμβολο ανάπτυξης για τη νέα Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός θα είναι ενιαίος, οι προτεραιότητες δημόσιες και η εκτέλεση θα παρακολουθείται κεντρικά από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πετσόκοψε τις δημόσιες επενδύσεις κατά 2 δις ευρώ την περίοδο 2016-2018 για να «πετύχει» τα περιβόητα υπερπλεονάσματα», καθώς και ότι «πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν, όπως το Ελληνικό και την κατασκευή του ΒΟΑΚ».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «η προπαγάνδα της κυβέρνησης για τα μεγάλα έργα απεικονίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ζωγραφισμένους μουσαμάδες του μετρό της Θεσσαλονίκης».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα