back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι Συγκλίσεις έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα το Convergences Forum / Συγκλίσεις που βάζει στο ίδιο τραπέζι οργανώσεις, οργανισμούς, εταιρίες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, εκπροσώπους των μέσων και πολίτες σε έναν διάλογο ανοιχτό για τα σημαντικά προβλήματα της χώρας.

Η Πρόεδρος και Συνιδρύτρια του World Human Forum Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή Και Μία Και Δύο Μία Με Δύο με την Μυρσίνη Λιοναράκη για την νέα πρωτοβουλία που έρχεται από την Γαλλία με στόχο τις συνέργειες και τις συγκλίσεις.

Συγκεκριμένα 1 και 2 Απριλίου το Convergences Greece Forum / Συγκλίσεις θα εστιάσει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες. Στόχος να αναδειχτούν οι βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας αλλά και να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις».

Όλα αυτά, όπως περιέγραψε η κ. Μητσοτάκη, για να κατακτήσουμε τον απόλυτο στόχο: μία Ελλάδα με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια!

Το πρόγραμμα

Την Δευτέρα 01/04 το απόγευμα (19.30) πραγματοποιείται η εναρκτήρα εκδήλωση του Φόρουμ στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Την συζήτηση θα ανοίξει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη μαζί με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Convergences World Forum Frédéric Roussel.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των:

Σταύρου Μπένου – Πρόεδρος και Ιδρυτής της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ΔΙΑΖΩΜΑ
Don Mullan – Συγγραφέας, ανθρωπιστής, παραγωγός ταινιών
Hans Joachim Schellnhuber – Ιδρυτής και Επίτιμος Διευθυντής του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ
Muhammad Yunus –Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Οικονομολόγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και Ιδρυτής της Grameen Bank που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικροχρηματοδότησης
Την συζήτηση θα συντονίσει η Gina Belafonte, Συνδιευθύντρια της οργάνωσης για την κοινωνική δικαιοσύνη Sankofa, που ίδρυσε ο πατέρας της Harry Belafonte.

Την Τρίτη 02/04 στον πολυμορφικό χώρο του The Hub Events θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες συνεδρίες ώστε ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα να επιλέξει από το πρόγραμμα αυτά που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.

Παράλληλα, στον διαδραστικό χώρο του Marketplace, θα παρουσιαστούν start ups με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, αλλά και πρωτοβουλίες πολιτών, που συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πληροφορίες: https://convergences.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα