back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το αυτονόητο και ο αμοιβαίος σεβασμός

Διαβάστε επίσης

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να τον αποχαιρετά.

Μεταξύ αυτών που πέρασαν από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε λίγο μετά τις 11:30πμ ντυμένος στα μαύρα και περνώντας μέσα από τους εκατοντάδες φίλους του Παναθηναϊκού μπήκε στο παρεκκλήσι για να αποτίσει φόρο τιμής στον ιστορικό παράγοντα του «τριφυλλιού».

Οι παριστάμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οπαδοί του Παναθηναϊκού καταχειροκρότησαν τον Θεσσαλό άσο σε μια κίνηση πολιτισμού και απόδοσης σεβασμού.

Θα έλεγε κανείς πως είναι το αυτονόητο. Κι όμως στην Ελλάδα, όπου τίποτε δεν είναι αυτονόητο η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη έδειξε πως υπάρχει σεβασμός και μεγαλείο ακόμα κι όταν έχουν συμβεί στο παρελθόν πολλά.

Και ανάμεσα στον Σπανούλη και την οικογένεια του Παναθηναϊκού έχουν συμβεί πολλά. Ειδικά με τον αείμνηστο Θανάση Γιαννακόπουλο περισσότερα.

Ο ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που έπαιρνε τηλέφωνο δεκάδες φορές την ημέρα τον νεαρό τότε αθλητή του Αμαρουσίου Βασίλη Σπανούλη για να τον πείσει να μην ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό και να υπογράψει στην ομάδα του.

Ήταν εκείνος που τον στήριξε με συνεχείς επικοινωνίες όταν ο Θεσσαλός ήταν απογοητευμένος στους Χιούστον Ρόκετς και ήθελε να αποχωρήσει και να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. Ήταν εκείνος που πλήρωσε-για πρώτη φορά – ομάδα του ΝΒΑ για να τερματίσει συμβόλαιο παίκτη.

Από το 2010 και έπειτα, όταν ο Σπανούλης αποφάσισε να περάσει στην… απέναντι πλευρά του ποταμιού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πικράθηκε και στεναχωρήθηκε. Κι όμως ποτέ δεν τον έβρισε, ούτε του κράτησε κακία.

Μπορεί με τον αυθορμητισμό και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα να ήθελε όσο τίποτε στον κόσμο να τον βλέπει να φεύγει ηττημένος από το παρκέ, ήξερε μέσα του ότι αυτός ο παίκτης αξίζει που βρίσκεται εκεί.

Όταν μάλιστα «διέρρευσε» κάποτε πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβρισε τον Γιαννακόπουλο, στο πρώτο παιχνίδι που τον συνάντησε ως αντίπαλο, τον έπιασε από το χέρι και του εξήγησε πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Ο δε Σπανούλης έσκυψε και τον φίλησε.

Ο 36χρονος άσος δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό εάν θα τον αποδοκιμάσει κανείς, εάν θα έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Έκανε αυτό που ένιωθε ως υποχρέωση στη μνήμη ενός ανθρώπου, που τον αγαπούσε και του συμπεριφερόταν σαν παιδί του.

«Είναι τεράστια η απώλεια. Τον ευχαριστώ για όλα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που τον γνώρισα και τον έζησα. Ηταν σπουδαία προσωπικότητα και από τους κορυφαίους παράγοντες. Αγαπούσε παθολογικά αυτό που έκανε. Πάντα υπήρχε ιδιαίτερη αγάπη και αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση.

Είχε τεράστια αγάπη προς το πρόσωπό μου και εγώ τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση προς τον ίδιο. Οι σχέσεις μας δεν χάλασαν ποτέ», ανέφερε ο Σπανούλης σε δηλώσεις του, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές του σεβασμού που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον.

Κρίσιμη λεπτομέρεια: Λόγω ενός πρακτικού προβλήματος το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη Μητρόπολη άργησε να έρθει, έχοντας καθυστερήσει στην κίνηση και ο Θεσσαλός χρειάστηκε να καθίσει στα σκαλοπάτια έξω από την εκκλησία για να περιμένει για περίπου ένα τέταρτο.

Ουδείς τον αποδοκίμασε. Αντίθετα ήταν αρκετοί που παρέκαμψαν τα μέτρα ασφαλείας και πήγαν για να τον χαιρετήσουν και να του μιλήσουν.

Έτσι ήθελε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος να γίνονται τα πράγματα και έτσι έπρεπε να γίνει…

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα