back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Πεδίον του Άρεως στα καλύτερά του

Διαβάστε επίσης

Το αναβαθμισμένο Πεδίον του Άρεως

Το αναβαθμισμένο Πεδίον του Άρεως περπάτησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ξανασυστήνοντάς το, στους πολίτες της Αθήνας.

Καθαρό, χωρίς την πιάτσα των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, με τις βρύσες και τις τουαλέτες να λειτουργούν, περιπολικά οχήματα και ποδηλάτες αστυνομικοί να επιτηρούν το χώρο, το κτίριο του Θεάτρου Άλσους Οικονομίδη σε λειτουργία.

Αποκαταστημένος στο μεγαλύτερο μέρος του ο φωτισμός. Οι δύο παιδικές χαρές ανοιχτές και με πιστοποίηση. Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου Άλσους κατασκευάζεται υπαίθρια σκηνή και ξύλινη κατασκευή (τύπου πέργκολας).

Τα αγάλματα και τα νεώτερα μνημεία που βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως καθαρίζονται και συντηρούνται από ειδικούς συντηρητές, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Περιφέρεια Αττικής

«Παραδίδουμε στους πολίτες ένα πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού το οποίο επί χρόνια είχαν στερηθεί» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την διάρκεια περιπάτου στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως. Ο περίπατος διοργανώθηκε από την Περιφέρεια για να αναδειχθεί η αναβάθμιση του πάρκου. «Μένουν ακόμα πολλά για να γίνουν αλλά είμαστε η εγγύηση ότι θα υλοποιηθούν» επεσήμανε η κα Δούρου.

Οι ενστάσεις κατοίκων

«Η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Δημήτρης Τσιαμπούρης που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Επιμένουμε Πεδίο Άρεως». «Το πάρκο είναι πλέον ασφαλές και καλούμε όλους τους Αθηναίους να το επισκεφθούν και να το χαρούν. Όσον αφορά θέατρο «Άλσος» πρώην κτήριο Οικονομίδη έχουμε κάποιες ενστάσεις. Περιμέναμε να γίνει ένα οικογενειακό αναψυκτήριο και όχι ένα νυχτερινό κέντρο με χωρητικότητα 2.500 θέσεων, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα στο Πάρκο ενώ θα προκαλέσει προβλήματα ηχορύπανσης, αυξημένης κίνησης και στάθμευσης αυτοκινήτων, κλπ. Όσον αφορά την καθαριότητα δυστυχώς αυτά που καθαρίζονται είναι μόνο οι δρόμοι του πάρκου. Αν μπει κάποιος μέσα στα παρτέρια θα παρατηρήσει ότι έχει να μπει κηπουρός χρόνια και η συσσωρευμένη βρώμα είναι ακόμα εκεί. Επίσης θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν τα κιόσκια στη «Γαρδένια» καταλήγει ο κ. Τσιαμπούρης.

Το σπήλαιο του Πανός

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει διαθέσει για την ανάταξη του Πεδίου Άρεως 3 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα