18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

216 καταστήματα καταστράφηκαν στο Παρίσι το προηγούμενο Σάββατο

Διαβάστε επίσης

Ενώ ο πρώτος απολογισμός της 18ης πράξης των “κίτρινων γιλέκων” το προηγούμενο Σάββατο, έκανε λόγο για 91 καταστήματα που υπέστησαν καταστροφές, σήμερα ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα επάνω από τον δήμο.

Συνολικά 216 καταστήματα στην γαλλική πρωτεύουσα λεηλατήθηκαν ή καταστράφηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου στη διάρκεια των διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων”. Θυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη ημέρα, μετά από μία περίοδο όπου δεν υπήρχαν εντάσεις και η συμμετοχή των πολιτών ήταν μικρή, θύμισε τα Σάββατα του Δεκεμβρίου εξαιτίας των επεισοδίων που ξέσπασαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό του δήμου τα 26 καταστήματα από αυτά βρίσκονται στην λεωφόρο των Ιλισίων Πεδίων. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος εμπορίου του Παρισιού, πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό και μία καταστροφή χωρίς προηγούμενο.

Κι αυτό γιατί από την αρχή των κινητοποιήσεων και μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 συνολικά 453 καταστήματα σε συνολικά 11 διαμερίσματα της πρωτεύουσας, είχαν υποστεί καταστροφές από τα επεισόδια.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα