back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – έρχονται ισχυρές βροχές με χαλαζοπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές βροχές με καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά στα πελάγη πολύ θυελλώδεις ανέμους συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η μεταβολή του καιρού ξεκινά τις πρώτες πρωινές ώρες από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του νότιου Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι και την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Σταδιακά από το μεσημέρι τις Κυκλάδες, κυρίως τις νότιες, και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, το πρωί τις νότιες, κυρίως, Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που από το απόγευμα, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι και οι πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, η ένταση των οποίων θα φθάσει τα 8 και βαθμιαία την Πέμπτη αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο, τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιόνιο.

Σημειώνεται ότι, στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση για την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά με βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι ανατολικοί 4 με 5 και στον Θερμαϊκό, μετά το μεσημέρι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου όμως στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά, τοπικά, 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου, όμως στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το πρωί στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο βαθμιαία, τοπικά, 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, συννεφιά με βροχές. Στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι, κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6, από το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 8. Τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, προβλέπονται βροχές και από τα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές, στα νότια. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6, από το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 και στα δυτικά 8, τη νύχτα τοπικά και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, στα βόρεια προβλέπεται αυξημένη συννεφιά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές προς το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα, τη νύχτα όμως στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Τη νύχτα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα