back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Τζανακοπουλος: Η κυβέρνηση διευθετεί οριστικά το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας

Διαβάστε επίσης

«Με τη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες βράδυ διευθετεί οριστικά το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας και για ταχύτερη εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Επίσης, πρόσθεσε, «για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις».

Τα κριτήρια

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «διαφωνίες σε 2-3 τεχνικά ζητήματα», προσθέτοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τους εταίρους την αγορά ακινήτων.

Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι κατόπιν αυτών η στάση της «συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους», σχολιάζοντας ότι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική οι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα