back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται μαθήτριες στο Μπούντεσταγκ και πολεμά τα στερεότυπα

Διαβάστε επίσης

Πέντε στους έξι απασχολoύμενους σε τεχνικά επαγγέλματα ανά τον πλανήτη είναι άνδρες. Στην Γερμανία προσπαθούν με τρόπο οργανωμένο να αλλάξουν αυτή την αναλογία.

Η Ημέρα των Κοριτσιών

Από το 2001 γιορτάζεται σε όλη την επικράτεια και σε ετήσια βάση η “Ημέρα του Μέλλοντος των Κοριτσιών” (Mädchen-Zukunftstag) ή αλλιώς “Ημέρα των Κοριτσιών” -Girls’ Day, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία όλων των κρατιδίων της Γερμανίας, με στόχο τα κορίτσια να μην διστάζουν να επιλέγουν τα θεωρούμενα ως “ανδρικά” επαγγέλματα, εφόσον τους ενδιαφέρουν, παραμερίζοντας τα στερεότυπα.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρότυπο για τα κορίτσια

Στον εορτασμό δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, που αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αυτού του μοντέλου: πέραν των σπουδών της στη φυσικοχημεία, όχι απλώς κυριαρχεί εδώ και δύο δεκαετίες στον αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής, αλλά υπήρξε η πρώτη γερμανίδα καγκελάριος και παραμένει μία από τις λίγες σχετικά ηγέτιδες κρατών. Παράλληλα, υπήρξε η πρώτη πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών.

Η επίσκεψη στο Μπούντεσταγκ

Σήμερα, μία ημέρα πριν τους φετινούς εορτασμούς, η καγκελάριος, όπως συνηθίζει, θα γιορτάσει την “Girls’ Day” στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, όπου θα υποδεχθεί 24 μαθήτριες από τρία σχολεία του Βερολίνου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Μπούντεσταγκ, τα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία μέσω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων να λύσουν ασκήσεις που άπτονται τεχνικών πεδίων και να ενημερωθούν για επαγγέλματα που ανήκουν στους τεχνικούς κλάδους.

Φυσικά, θα συναντήσουν και θα συζητήσουν με την οικοδέσποινά τους. Η Άνγκελα Μέρκελ, επίσης, θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες, ενώ πάντα βγάζει αναμνηστική φωτογραφία με τις νεαρές καλεσμένες της.

Η Ημέρα των Αγοριών

Από το 2003 εορτάζεται στην Γερμανία και η “Ημέρα των Αγοριών” (“Boys’ Day”) σε κρατιδιακό επίπεδο και από το 2011 σε ομοσπονδιακό. Αντιστοίχως, στόχος της ημέρας αυτής είναι ο παραμερισμός των προκαταλήψεων, μέσω της ορθής ενημέρωσης, ώστε τα αγόρια να μην διστάζουν να επιλέγουν τα λεγόμενα “γυναικεία” επαγγέλματα, εάν θεωρούν ότι τους ταιριάζουν.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα