back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: “Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης βρισκόταν στα Panama papers. Φαντάζεστε τι θα γινόταν και τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν αυτό είχε συμβεί στη ΝΔ.”

Διαβάστε επίσης

2019/03/27

“Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή έναν αποσπασματικό νόμο για τα χρέη προς τις τράπεζες, με καθυστέρηση δύο χρόνων και εμείς τον ψηφίζουμε διότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε ίχνος προστασίας για την πρώτη κατοικία, έστω και με αυτή τη διάταξη, μικρή κουτσουρεμένη και λίγη. Εκ των πραγμάτων έχουμε το αίσθημα ευθύνης” δήλωσε η πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.  Πρόσθεσε μάλιστα, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Αρη Τόλιο, ότι δεν είναι σίγουρη ότι επρόκειτο περί συμβιβασμού με τους θεμούς, διότι όταν η ΝΔ ρώτησε αν η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα φέρει αλλαγές, τούτο δεν συνέβη. Και είπε: “Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές προς το δυσμενέστερον για τους δανειολήπτες. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη.Το συνολικό χρέος της χώρας ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη.”
Η κυρία Μπακογιάννη επισήμανε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει στις 120 δόσεις τόσο για τα χρέη προς τις εφορίες όσο και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο και την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, ήταν ιδιαίτερα επικριτική.
“Η λέξη διαπλοκή εφευρέθηκε από τον Κων/νο Μητσοτάκη για τον Σωκράτη Κόκκαλη και εννοούσαμε πως είναι ένας άνθρωπος με κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, ο οποίος δια της επιρροής που ασκούσε εξεβίαζε τις κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση έχει πει συγκεκριμένα πράγματα. Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης
βρισκόταν στα Panama papers. Φαντάζεστε τι θα γινόταν και τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν αυτό είχε συμβεί στη ΝΔ.” είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: “Ξεκινήσαμε από τη Λοίζου που ζητούσε να αναστηθεί ο Μπακογιάννης για να ζητήσει συγγνώμη στον Κουφοντίνα και καταλήξαμε στον Πέτρο Κόκκαλη. Αυτό το κόμμα εν έχει ούτε αρχές, ούτε αξίες.”
Αναφερόμενη στις επικείμενες ευρωεκλογές υπογράμμισε τη σημασία τους και για το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό, λέγοντας πως πρόκειται για τις πρώτες κάλπες μετά από 4 χρόνια που θα στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση.

*ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ έκανε λόγο για παντελώς λάθος τρόπο που συζήτησε το θέμα ο κ Κατρούγκαλος με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι μπορεί να οδηγηθούν κάπου κάποια πράγματα, αλλά με σοβαρή στρατηγική. Αφού τόνισε πως η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια είχε μηδενική επαφή με την Τουρκία σημείωσε πως ξεκινήσαμε ακραία επιπολαίως. ” Ο δύσκολος γείτονάς μας πηγαίνει σαν το εκκρεμές και αλλάζει διαρκώς απόψεις.Υπάρχει συνολικά μια συγκεκριμένη γεωπολιτική κατάσταση και η κυβέρνηση αντί να επιδιώξει τη χάραξη εθνικής στρατηγικής, κάνει αποσπασματικές δηλώσεις που δεν βοηθούν σε τίποτα” είπε η κυρία Μπακογιάννη.

*ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Επικριτική ήταν η κα Μπακογιάννη και για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης στη Βουλή.

“Η Βουλή λειτουργεί στα όρια της απόλυτης τρέλας. Η ΥΠΠΟ κατά τη συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια, έφερε ένα ολόκληρο νομοσχέδιο υπό μορφή τροπολογίας, με αλλαγές στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Αντίστοιχα έπραξε για το περιβάλλον και ο κ Σωκράτης Φάμελλος. Τώρα δεν υπάρχει καμμία τρόικα, αλλά η βούληση της κυβέρνησης προς αποφυγή της συζήτησης” σημείωσε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για βαρύ ολίσθημα.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως μετά το θάνατο του Κων/νου Μητσοτάκη ένοιωσε την υποχρέωση επιστροφής στις ρίζες της και επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της στο νησί, κάνοντας λόγο για μια περιοχή της χώρας με ιδιαίτερο συμβολισμό.

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα