back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ποινική δίωξη σε στέλεχος της ΤτΕ για απλήρωτα δάνεια ύψους 800.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπος με κακουργηματική ποινική δίωξη που αφορά σε υπόθεση απιστίας είναι τραπεζικό στέλεχος που υπηρετεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και ελέγχεται ποινικά για δάνεια που φέρεται να έλαβε το 2007.

Το ποσό των δανείων, αγγίζει τις 800 χιλιάδες ευρώ, ενώ αυτά φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Την δίωξη, άσκησε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Κ. Κούτριας που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση της δανειοδότησης που σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας προκάλεσε ζημία στην τράπεζα σε ποσό τουλάχιστον όσο είναι το σύνολο των τριών δανείων που έλαβε το στέλεχος της.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα αφορούν τόσο το -κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα- στέλεχος της τράπεζας που χορήγησε τα δάνεια όσο και τους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες χορηγήσεις.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίθεση κατά Στουρνάρα εξαπολύει η κυβέρνηση

Για «μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας εξηγήσεις από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. «Αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του. Εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρόκειται για μείζον ζήτημα».

«Ο διοικητής της ΤτΕ σε παλαιότερες υποθέσεις, στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη, είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά, τα οποία δεν φαίνεται να επιδεικνύει με τον συνεργάτη του, τον κ. Πάσχα, στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ορισμένα ΜΜΕ χειρίζονται την υπόθεση, είπε «δεν βλέπω τον ίδιο ζήλο στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος σε σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης πολύ χαμηλότερης έντασης ηθικά ζητήματα, όταν αυτά σχετίζονται με ανθρώπους που συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση στον αγώνα της για τη δημοκρατία. Εχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, τα οποία το μιντιακό σύστημα και η δημόσια σφαίρα πρέπει να τα συζητήσει ανοιχτά».

Γ. Πάσχας της ΤτΕ: Δεν έχω ληξιπρόθεσμη οφειλή ή δάνειο

«Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο, ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα» δήλωσε ο Γεώργιος Πάσχας διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μίνα Μουστάκα – Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα