back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Διαβάστε επίσης

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην “ολομέτωπη επίθεση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των Νατοϊκών συμμάχων τους κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας” -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο-κάλεσμα- πραγματοποίησαν μέλη σχημάτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Το κάλεσμα ήταν προγραμματισμένο για τις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία με αρχικό προορισμό την αμερικανική πρεσβεία, όμως τελικά το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο δεν κατευθύνθηκε προς τη Βασ. Σοφίας και κατέληξε, ξανά, στα Προπύλαια γύρω στις 8μμ.

Κεντρικό σύνθημα της πορείας ήταν “κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα” και “οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες”.

Σε κείμενο-κάλεσμα για την πορεία που υπογράφουν σχήματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, υπογραμμίζεται πως “μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για άνοιγμα των συνόρων της Βενεζουέλας με πρόσχημα την “ανθρωπιστική βοήθεια”, οι Αμερικάνοι κλιμακώνουν τις προσπάθειες τους κατά των κατακτήσεων του λαού της. Με την πρόσφατη δολιοφθορά στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας, που κυνικά ομολόγησε ο βορειοαμερικάνος Υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της χώρας περνάει σε επικίνδυνο επίπεδο κλιμάκωσης”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα