Search
Τους 30 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε ο Π. Γερουλάνος

Τους 30 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε ο Π. Γερουλάνος

399

Την «5η Συνάντηση Αθηναίων» πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος στην Κυψέλη, στον κατάμεστο κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος και Πατησίων.

Ο Παύλος Γερουλάνος ανέπτυξε τους στόχους της παράταξης του για μια «Αθήνα ζωντανή, με φροντισμένες και ασφαλείς γειτονιές, δίκαιη που δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο και καμία γειτονιά πίσω, λειτουργική που βάζει πρώτα τον κάτοικο, την οικογένεια και τις ανάγκες των μεγαλύτερων, δημιουργική που δίνει πνοή στην τοπική οικονομία, συμμετοχική, όπου κάθε δημότης έχει λόγο».

Γιατί όπως εξήγησε: «Εμείς, εγώ, εσείς, είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για την Αθήνα που αγαπάμε. Μόνο μαζί και μόνο με νοιάξιμο και γνώση για την πόλη και τις ανάγκες της, μπορούμε να δώσουμε πνοή σε κάθε γειτονιά». «Μόλις εκλεγούμε θα κλείσουμε το γραφείο και θα βγούμε στην πόλη. Όσα θέλουμε να πέτυχουμε δεν μπορούν να γίνουν πίσω από το γραφείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

«Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι η καθαριότητα στην πόλη «υπογράμμισε ο Παύλος Γερουλάνος. «Αν θέλουμε να αντιστρέψουμε την αίσθηση εγκατάλειψης, που υπάρχει στις γειτονιές μας χρειάζονται: Συμβούλια Γειτονιάς, για καταγραφή αναγκών, ιεράρχηση, λογοδοσία, άμεσες παρεμβάσεις και παραλαβή μικρών έργων. Πράσινες Ομάδες Δράσης για τον συντονισμό Καθαριότητας, Πρασίνου, Μικρών Τεχνικών Έργων και Υιοθεσίες χωρών από φορείς, για να συντηρείται ότι φτιάχνουμε», τόνισε.

«Οι γειτονιές μας πρέπει να είναι ασφαλείς» σημείωσε ο κ. Γερουλάνος, προτείνοντας τρεις λύσεις: Φώτα παντού. Κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ και δράσεις στις γειτονιές, για να τις κρατήσουμε ζωντανές, ενώ ξεκαθάρισε ότι τη «δημόσια ασφάλεια και την υγεία δεν πρέπει να την αφήσουμε σε ιδιώτες, χωρίς αυστηρούς κανόνες, ιδίως αν πρώτα δεν εξαντλήσουμε τα εργαλεία που διαθέτουμε».

«Όταν το 42% των πολιτών δυσκολεύεται να κινηθεί στην πόλη, προτεραιότητα μας πρέπει να είναι οι πεζοί», συνέχισε ο κ. Γερουλάνο, έγκυες, γονείς με καρότσι, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με αναπηρία, έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στην Αθήνα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων «Αθήνα Είσαι Εσύ» αναφερόμενος στην ανάπτυξη της πόλης υπενθύμισε ότι «η Αθήνα βρίσκεται στο διεθνές προσκήνιο, μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε».

«Δημιουργική Αθήνα, σημαίνει πνοή στην τοπική οικονομία» επανέλαβε ο Παύλος Γερουλάνος. «Μπορούμε να την τονώσουμε , συνδέοντας τις νέες τεχνολογίες με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, στηρίζοντας παραδοσιακούς τεχνίτες που υποφέρουν σήμερα, από την υπερφορολόγηση του κράτους. Ενισχύοντας την κοινωνική οικονομία, που στην Ευρώπη φθάνει σήμερα το 14% , ενώ στην Ελλάδα μόλις στο 3%».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τους πρώτους 30 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων: Γιάννος Λιβανός, Νέλλη Παπαχελά, Κωνσταντίνος Παπαγιαννάκης, Πόπη Γιαννοπούλου, Στέφανος Καντούνης, Στέλιος Μαστρογιαννάκης, Βασίλης Αγγελόπουλος, Μαρία Στρατηγάκη, Γιώργος Παρίσης, Χριστίνα Βασιλείου, Μαρία Καλογεροπούλου, Γιώργος Αποστολόπουλος (του Παναγιώτη), Ελένη Κατσούλη, Παναγιώτης Σιούνας, Γιώργος Φούτας, Αριάνα Μπαριαμπά, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, Νίκος Τσαούσης, Χαρίκλεια Μανωλιουδάκη, Παναγιώτης Τζανέτος, Δήμητρα Σιδερή, Πάνος Μαυρίδης, Βασιλική Μπάρκα, Βασίλης Μπάκας, Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, Ελένη Ζαχαροπούλου, Θωμάς Παναγιώτης, Αργυρούλα Καραγεώργου, Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Γιώργος Μπρούλιας.

Λία Ιατρίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *