back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ευνοϊκών όρων για τα πράσινα δάνεια αφήνει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Θετικά βλέπει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών εν ευθέτω χρόνο, όπως άφησε να φανεί ο Γιάννης Δραγασάκης μετά από σχετική παρατήρηση της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή παραγωγής και Εμπορίου για την τροπολογία σχετικά με την προστασία της κύριας κατοικίας.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε μάλιστα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως τη ΝΔ που το έθεσε μετ’ επιτάσσεως να καταθέσει σχετική ρύθμιση και να συνηγορήσει η κυβέρνηση πάντα σε διάλογο με τις Τράπεζες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, που επεσήμανε ότι «είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμη και μετά την ψήφιση της παρούσης ρύθμισης».

Με επιφυλάξεις για επιμέρους διατυπώσεις αλλά σε θετικό φόντο απέναντι στις γενικές αρχές της τροπολογίας εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ένωση Τραπεζών, Χαρίκλεια Απαλλαγάκη, τα δάνεια τα οποία μπορούν να υπαχθούν στο νόμο είναι σε απολυτό αριθμό 11 δις, αυτά μεταφράζονται σε αριθμό δανειοληπτών που φθάνει τις 150.000 και μπορεί να εξυπηρετηθεί περίπου το 70%.

«Μετά τις διαβουλεύσεις και διορθώσεις δεν θα υπάρχει δυσμενές αποτέλεσμα για το τραπεζικό σύστημα με βάση διατάξεις που βλέπουμε» εκτίμησε ο Ηλίας Πλασκοβίτης, Σύμβουλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
Πιο αιχμηρός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός λέγοντας ότι η ρύθμιση είναι δραστική υποχώρηση σε σχέση με νόμο Κατσέλη.

Αύριο Πέμπτη η τροπολογία μπαίνει προς συζήτηση στην Ολομέλεια, με σκοπό το αργότερο έως την Παρασκευή να ψηφιστεί.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα