back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bloomberg: Ο λαϊκισμός υποχωρεί – Ενισχύεται η δυναμική της χώρας

Διαβάστε επίσης

«Πέρυσι, η χώρα κατέγραψε την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από το 2007, και αυξάνονται οι φήμες ότι η πιο φιλική προς την αγορά αντιπολίτευση θα αντικαταστήσει το λαϊκιστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και τον Μάιο», αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Μιλώντας στο δίκτυο οικονομικών ειδήσεων, ο ιδρυτής της Amber Capital το 2005, Τζόζεφ Ουγκούριαν, τόνισε ότι:  «Ο λαϊκισμός υποχωρεί, η δυναμικής της οικονομίας ενισχύεται, ενώ έχει εξαιρετικά ισχυρά θεμελιώδη δεδομένα».

Παράλληλα, σημείωσε, πως οι καταλύτες στην περίπτωση της Ελλάδας βρίσκονται σε αντίθετη πορεία από ό,τι σε πολλές χωρές όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν είναι μόνο η Amber που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές. Η Marathon Asset Management LLP τόνιζε πριν από ένα μήνα σε σημείωμά της πως υπάρχουν «σημαντικές ευκαιρίες αξίας» στις ελληνικές μετοχές, παρά το γεγονός ότι η ο δρόμος για την οικονομική ανάκαμψη είναι μακρύτερος από ό,τι υπολογιζόταν.

Το Bloomberg σχολιάζει πως όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. «Η κυβέρνηση σέρνει τα πόδια της σε ορισμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, πυροδοτώντας ανησυχίες στους πιστωτές. Το ΔΝΤ επίσης είπε αυτόν τον μήνα ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, καθώς και ότι οι πτωτικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα