back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 28/03

Διαβάστε επίσης

Ο αγαπημένος μας Ντάμπο το ελεφαντάκι με υπογραφή Τιμ Μπάρτον, Μελ Γκίμπσον με Σον Πεν σε μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Σάιμον Γουίντσεστερ, μια τρύπα μυστηρίου, ελληνικό κοινωνικό δράμα και ορειβατικό ντοκιμαντέρ, η ιστορία ενός νεαρού Αργεντινού κατά συρροή δολοφόνου και η νέα δημιουργία του Αμπντελατίφ Κεσίς είναι ορισμένες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εβδομάδα.

 

ΝΤΑΜΠΟ (DUMBO)


Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια: 112′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Πρωταγωνιστούν: Εύα Γκριν, Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κίτον, Ντάνι Ντε Βίτο

Ο Τιμ Μπάρτον ζωντανεύει κυριολεκτικά τον ανεξίτηλο μύθο του Ντάμπο.

Ο Ντάμπο, ένα γλυκό, νεογέννητο ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρημαγμένο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι. Αρχικά, η διαφορετικότητα του είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύσει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τεράστια αυτιά για να πετάξει. Κάτι που δεν προλαβαίνει να χαρεί, όταν του στερούν την πολυαγαπημένη του μητέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μόνος και φοβισμένος, και την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός φαντασμαγορικού λούνα παρκ που ονομάζεται Dreamland.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ (THE PROFESSOR AND THE MADMAN)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 124′
Παραγωγή: Ιρλανδική Σκηνοθεσία: Φαρχάντ Σαφίνια
Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Ντόρμερ, Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Ιοαν Γκρούφουντ

Η ιστορία του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα, βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Σάιμον Γουίντσεστερ.

Λονδίνο, 1872. Ο καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ αρχίζει να συγκεντρώνει ορισμούς με αφορμή την πρώτη έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα. Λαμβάνει πάνω από 10,000 λήμματα από έναν δόκτορα Γουίλιαμ Μάινορ, ο οποίος είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (INSTANT FAMILY)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 118′
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Σον Άντερς
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ρόουζ Μπερν, Οκτάβια Σπένσερ

Οικογενειακή κωμωδία από το σκηνοθέτη και σεναριογράφο της σειράς «Γύρισε ο Μπαμπάς», «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς».

Όταν ο Πιτ και η Έλι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια, εξετάζουν την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα γνωρίσουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας 15χρονης που κάνει την επανάστασή της, θα διαπιστώσουν ότι από εκεί που δεν είχαν κανένα παιδί βρέθηκαν μέσα σε μια νύχτα με τρία. Τώρα, ο Πιτ και η Έλι θα προσπαθήσουν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με ξεκαρδιστικό τρόπο με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ (EL ANGEL / THE ANGEL)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 118′
Παραγωγή: Αργεντινή – Ισπανία, Σκηνοθεσία: Λουίς Ορτέγκα
Πρωταγωνιστούν: Λορέντζο Φέρο, Σεσίλια Ροθ, Σίνο Νταρέν, Ντανιέλ Φανέγκο

Η θρυλική ιστορία του νεαρού Αργεντίνου που έμεινε γνωστός ως «Άγγελος του Θανάτου» και ως ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής.

Ο 20χρονος Κάρλος Ρομπλέντο Πουτς τη δεκαετία του ’70 στην Αργεντινή έκανε δεκάδες πρωτοσέλιδα ως ο αιμοσταγής κατά συρροή δολοφόνος 11 ανθρώπων, ενορχηστρωτής 17 ληστειών και πολλών ακόμα παραπτωμάτων, προτού φυλακιστεί το 1973. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Λουίς Ορτέγκα εμπνέεται από την περίπτωση του Πουτς και στην ταινία «Ο Άγγελος» καταδύεται στη νοσηρή ψυχοσύνθεσή του. Χάρη στο γοητευτικό στιλιζάρισμα της ταινίας ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ συμμετείχε ως παραγωγός στη δημιουργία της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Η ΤΡΥΠΑ (THE HOLE IN THE GROUND)

Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 90′
Παραγωγή: Ιρλανδική, Σκηνοθεσία: Λι Κρόνιν
Πρωταγωνιστούν: Σίνα Κέρσλεϊκ, Τζέιμς Κουίν Μάρκι, Σιμόν Κίρμπι

Ταινία τρόμου του πρωτοεμφανιζόμενου Λι Κρόνιν.

Η Σάρα μετακομίζει με τον μικρό της γιο στο απομονωμένο νέο τους σπίτι σε μια επαρχιακή πόλη, ελπίζοντας να κάνουν μια καινούργια αρχή έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Ομως η συνάντησή τους με την αλλόκοτη νέα τους γειτόνισσα και η προσωρινή εξαφάνιση του μικρού Κρις στο γειτονικό δάσος θα φέρουν στα όριά της τη Σάρα, η οποία θα ανακαλύψει μια τεράστια μυστηριώδη τρύπα στο έδαφος καθώς τον αναζητά. Το αγόρι θα επιστρέψει σύντομα, ωστόσο θα είναι διαφορετικό, κάνοντας τη μητέρα του να αναρωτηθεί αν πρόκειται πραγματικά για τον γιο της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΠΟΛΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ (CAPTIVE STATE)


Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 109′
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Άστον Σάντερς, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Γκούντμαν, Κίκι Λέιν

Ο Ρούπερτ Γουάιατ του «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση»,σε μια ενδιαφέρουσα high concept ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σε μία γειτονιά του Σικάγο, κοντά μία δεκαετία μετά την κατοχή από μία εξωγήινη δύναμη, Η ΠΟΛΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ εξερευνά τις ζωές και των δύο πλευρών των εμπλεκομένων: αυτών που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής και αυτών που αντιστάθηκαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΜΕΚΤΟΥΒ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ (MEKTOUB, MY LOVE: CANTO UNO)

Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 181′
Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία, Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς
Πρωταγωνιστούν: Σαΐν Μπουμεντίν, Οφελί Μπο, Σαλίμ Κεσιούς, Λου Λουτιό

Μια ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος «La Blessure, La Vraie», από τον σκηνοθέτη της ταινίας “Η ζωή της Αντέλ”.

Καλοκαίρι, 1994: Ένας νεαρός σεναριογράφος, ο Αμίν, μετά από ένα χρόνο διαμονής του στο Παρίσι, επιστρέφει στη γενέτειρά του, μια παραλιακή πόλη της Γαλλίας, για να δει συγγενείς και φίλους. Εκεί παρέα με τον ξάδερφό του, τον Τόνι και την παιδική του φίλη Οφελί, ο Αμίν περνάει τον χρόνο του μεταξύ του τυνησιακού εστιατορίου των γονιών του, των διαφόρων μπαρ και βέβαια της παραλίας. Κι ενώ ο Αμίν, αρχικά, μένει παρατηρητής της νεανικής, καλοκαιρινής, ανεμελιάς, όταν έρχεται η ώρα να ερωτευτεί, μονάχα το πεπρωμένο μπορεί να καθορίσει την πορεία της ζωής του, καθώς οι πειρασμοί είναι πολλοί…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (LAZZARO FELICE / HAPPY AS LAZZARO)


Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 127′
Παραγωγή: Ιταλία – Σουηδία – Γαλλία – Γερμανία, Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ
Πρωταγωνιστούν: Αντριάνο Ταρντιόλο, Λούκα Τσικοβάνι, Άλμπα Ρορβάχερ

H νέα, βραβευμένη στις Κάννες για το σενάριο της, ταινία της Αλίτσε Ρορβάχερ μετά τα «Θαύματα».

Αυτή είναι η ιστορία του Λάζαρο, ενός νεαρού χωρικού τόσο καλόκαρδου που περνιέται για αφελής και του Τανκρέντι, ενός νέου αριστοκρατικής καταγωγής, καταραμένου από την ίδια του την φαντασία. Ένας ισχυρός δεσμός δημιουργείται μεταξύ τους, όταν ο Τανκρέντι ζητά από τον Λάζαρο να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει την ίδια του την απαγωγή. Αυτή η περίεργη κι απρόσμενη συμμαχία είναι μια αποκάλυψη για τον Λάζαρο. Μια φιλία τόσο πολύτιμη που θα ταξιδέψει τον Λάζαρο στον χώρο – και τον χρόνο – σε αναζήτηση του Τανκρέντι. Στην πρώτη του φορά στη σύγχρονη μεγαλούπολη ο Λάζαρο είναι σαν ένα θραύσμα του παρελθόντος, χαμένο στο μοντέρνο κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ (FREE SUBJECT)

Μιούζικαλ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 146′
Παραγωγή: Ελλάδα – Γαλλία, Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη
Πρωταγωνιστούν: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Laurent Sauvage

Η νέα ταινία της Στέλλας Θεοδωράκη («Ricordi Mi», «Ημερολόγια Αμνησίας»), μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή για όλα όσα ορίζουν την ελεύθερη επιλογή στη ζωή και την Τέχνη.

Η Ίρις, καθηγήτρια σε μια Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση ελεύθερου θέματος με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι εικοσάχρονοι φοιτητές ενθουσιάζονται με την ιδέα της ελεύθερης επιλογής και δημιουργούν ένα «εργαστήριο φαντασίας» χωρίς περιορισμούς. Την αρχή κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρίσκει τυχαία το κινητό της Ίριδας και βασίζει την εργασία του στη ζωή της. Η επιλογή του ελεύθερου θέματος ως άσκηση, αλλά και ως πρόταση έρευνας, εξετάζει τα αμφίβολα όρια της ατομικής ελευθερίας στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ (2917: BACK TO THE TOP)


Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95′
Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας

Βραβευμένο ντοκιμεντέρ με βραβεία Κοινού και ΕΡΤ στο 20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η απίστευτη, εμπνευστική ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι έχει γίνει χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: του βουνού που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και μετά τον τραυματισμό του δεν έπαψε να τον επισκέπτεται στα όνειρά του. Με την βοήθεια των φίλων του, ο Λεωνίδας επιδιώκει μια επική αναμέτρηση με τη φύση, το αιθέριο βουνό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων.

Δείτε το τρέιλερ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα