back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ έξω από την ΓΣΕΕ – Κυκλοφοριακά προβλήματα

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα «Συνδικάτα Εργατών, Όχι των εργοδοτών», Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως, μπροστά από το κτίριο της Συνομοσπονδίας επι της Πατησίων.

Κλειστή η Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Μουστοξύδη μέχρι το Πεδίον του Άρεως. Κλειστή επίσης η Πατησίων από το ύψος της πλατείας Ομονοίας λόγω της συγκέντρωσης και από το ύψος της Κυψέλης από την άλλη πλευρά του δρόμου. 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις την Τετάρτη 27/3 ενώ στις 3Απριλίου το ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 20 χρόνια του στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που ακόμα δεν έχει ορίσει τον τόπο διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου (μετά τη διάλυση των διαδικασιών στην Καλαμάτα), ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 27/3 ότι τα γραφεία της Συνομοσπονδίας θα είναι κλειστά την Πέμπτη «κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων της ΓΣΕΕ, οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα της Καλαμάτας, με τις συνεχιζόμενες ύβρεις και βιαιοπραγίες – ακόμα και εις βάρος συναδέλφων τους – αποφάσισε τα γραφεία της Συνομοσπονδίας να παραμείνουν κλειστά από νωρίς το πρωί». «Το αν θα υλοποιηθούν αύριο οι απειλές, όπως και τι σχεδιάζουν κάποιοι, θα αποκαλυφθεί…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνουμε, τέλος ότι, σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί το Συνέδριο η Συνομοσπονδία θα οδηγηθεί σε διορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο, κάτι που συνέβη το 1981 όταν ορίστηκε διοίκηση υπό τον Ορέστη Χατζηβασιλείου στη θέση της διοίκησης του Χρήστου Καρακίτσου, καθώς και το 1985 όταν ξαναορίστηκε πρόεδρος ο Γιώργος Ραυτόπουλος που είχε καθαιρεθεί μετά την διάσπαση της ΠΑΣΚΕ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα