back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οικονομική ένεση σε μικρές επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων – Τι ορίζει η τροπολογία

Διαβάστε επίσης

Ένεση οικονομικής ενίσχυσης για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις φέρνει η νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νέο καθεστώς ενίσχυσης αφορά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και προβλέπει ότι το συνολικό ύψος ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τι ορίζει η τροπολογία

Το περιεχόμενο της τροπολογίας καθορίζει τους δικαιούχους των ενισχύσεων, τα είδη των επενδυτικών σχεδίων, που υπάγονται στο ανωτέρω καθεστώς, τις επιλέξιμες δαπάνες, τα είδη των ενισχύσεων (κίνητρα φορολογικής απαλλαγής, επιχορήγησης, επιδότησης του κόστους της δημιουργημένης απασχόλησης κλπ), καθώς και τη διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των ανωτέρω επενδυτικών σχεδίων. Ταυτόχρονα, παρέχεται δυνατότητα σε εταιρείες που θα υποβάλουν αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης έως και 28.6.2019 να έχουν αναπτύξει νέα δραστηριότητα πριν την υποβολή της αίτησης χορήγησης της ενίσχυσης και πάντως όχι πριν την 1-1-2019.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα