back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο σκοτάδι η Βενεζουέλα ετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις

Διαβάστε επίσης

Για άλλη μία φορά η χώρα είναι βυθισμένη στο σκοτάδι λόγω μπλακάουτ, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό καλεί τους πολίτες σε μαζικές διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο.

Εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας του δεύτερου πολυήμερου μπλακάουτ αυτόν τον μήνα το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία, οργανισμοί αλλά και καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά και οι πολίτες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και βασικά είδη διατροφής ή νερό.

Αχρηστεύονται τρόφιμα

Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι βυθισμένο στο σκοτάδι από την Δευτέρα, μόλις δύο εβδομάδες αφού είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση από το προηγούμενο μπλακάουτ. Τεράστιες ποσότητες γάλακτος και φαγητών έχουν καταστραφεί λόγω της διακοπής ρεύματος αφού έλιωσαν στους άχρηστους πλέον καταψύκτες σε πολλές πόλεις. Και όσοι καταφέρουν να βρουν έστω και λίγα υλικά δεν μπορούν να μαγειρέψουν και αναγκάζονται να κόψουν ξύλα για να ανάψουν φωτιά.

Πολιτικές κόντρες

“Έχει έλθει η ώρα να ξεσηκωθούμε σε κάθε κοινότητα, να αποκτήσουμε και πάλι νερό, ρεύμα, φυσικό αέριο”, δήλωσε ο Χουάν Γκουαϊδό ο οποίος κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν το Σαββατοκύριακο. Αναφερόμενος στην διακοπή ρεύματος κατήγγειλε την χρόνια εγκατάλειψη των υποδομών και την διαφθορά, ενώ από την πλευρά του ο Νικολάς Μαδούρο απέδωσε το μπλακάουτ σε δολιοφθορά που ενορχηστρώνεται από τις ΗΠΑ.

Ψάχνουν στα σκουπίδια

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δημοσίευσε το SkyNews που δείχνει παιδιά να αναζητούν υπολείμματα τροφής στα βουνά των σκουπιδιών. “Η πείνα αφήνει ελάχιστες επιλογές εδώ στη Βενεζουέλα”, σχολιάζει η δημοσιογράφος προσθέτοντας ότι “αν είσαι ένα παιδί εντελώς μόνο, τότε είναι απλά ένα ζήτημα επιβίωσης”.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα