back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υποψήφιος για τη θέση του Ευρωπαίου εισαγγελέα ο Ηλίας Ζογοραίος

Διαβάστε επίσης

Mε συντριπτική πλειοψηφία, με ψήφους 48 έναντι 4, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επελέγη τελικά στην τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του ευρωπαίου εισαγγελέα, ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο Ηλίας Ζαγοραίος προσέφυγε στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου διεκδικώντας μία από τις τρεις υποψηφιότητες εισαγγελέων για τον νέο θεσμό του ευρωπαίου εισαγγελέα.

Για τις άλλες δύο θέσεις έχουν επιλεγεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ως υποψήφιοι οι εισαγγελείς Δημήτριος Ζημιανίτης και Λάμπρος Πατσαβέλας με ευρωπαϊκή εμπειρία και οι δύο και τα απαραίτητα ουσιαστικά και τυπικά προςόντα.

Έτσι η μάχη για την τρίτη υποψηφιότητα δόθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με τον κ.Ζαγοραίο να συγκεντρώνει σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, την ψήφο εμπιστοσύνης των αρεοπαγιτών. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του υπερψηφίστηκε από 48 ανώτατους δικαστικούς παρά την αντίθετη θέση που έλαβε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μειοψήφησε.

Το τελικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τον Ηλία Ζαγοραίο ερμηνεύεται από δικαστικούς κύκλους ως μήνυμα προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα