back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απαγορεύεται στον Γκουαϊδό να αναλάβει δημόσιο αξίωμα για 15 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Θα απαγορευθεί στον Χουάν Γκουϊδό, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, να κατέχει δημόσιο αξίωμα τα επόμενα 15 χρόνια, το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο, όπως ανακοίνωσε ο δημοσιονομικός ελεγκτής της χώρας, Έλβις Αμορόζο.

Ανακριβή φορολογικά στοιχεία;

Ο Αμορόζο δήλωσε ότι στις φορολογικές δηλώσεις του Γκουαϊδό παρατηρούνται ανακριβή στοιχεία. Ο Γκουαϊδό, επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης στην οποία την πλειοψηφία έχει η αντιπολίτευση, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας τον Ιανουάριο, υποστηριζόμενος από περισσότερα από 50 κράτη ανά τον πλανήτη, ανάμεσά τους και από τις ΗΠΑ.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση απαγόρευσης ανάληψης δημόσιου αξιώματος από τον Γκουαϊδό θα τεθεί σε εφαρμογή, εάν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο τέλος της τρέχουσας θητείας του στην Εθνοσυνέλευση.

Ο Γκουαϊδό απορρίπτει την απόφαση

Ο Γκουαϊδό αμφισβήτησε την εγκυρότητα της ανακοίνωσης του Αμορόζο, επισημαίνοντας ότι δεν είναι “γενικός ελεγκτής”, ώστε να έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα.

Η σύλληψη του επιτελάρχη

Αυτή, φυσικα, δεν είναι η μοναδική προσπάθεια αποδυνάμωσης της αντιπολίτευσης. Την προηγουμένη εβδομάδα, ο επιτελάρχης του Γκουαϊδό, Ρομπέρτο Μαρέρο, συνελήφθη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε “πράξεις δολιοφθοράς” εναντίον αξιωματούχων της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, δήλωσε ότι βρέθηκαν “όπλα και ξένο νόμισμα” στην οικία του Μαρέρο, έπειτα από έφοδο των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Γκουαϊδό επεσήμανε ότι οι πράξεις των δυνάμεων ασφαλείας ήταν “παράνομες και αντισυνταγματικές”, προσθέτοντας ότι πιστεύει πώς τα αντικείμενα που υποτίθεται ότι εντοπίστηκαν στο σπίτι του Μαρέρο τοποθετήθηκαν από τις αρχές.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα