back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ημερίδα για τα ναρκωτικά στο Πεδίον του Άρεως

Διαβάστε επίσης

Κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά των ναρκωτικών ουσιών, διοργανώνοντας σχετική  Ημερίδα στις  31 Μαρτίου 2019, στις 11.00 π.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου  στο Πεδίον του Άρεως.

Στόχος των κατοίκων είναι να συζητηθούν και να αναζητηθούν λύσεις σε θέματα όπως: αν θα βοηθήσουν οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης; Πώς θα μειωθεί η βλάβη στους χρήστες και τις γειτονιές; Η μετακόμιση της πιάτσας από το πάρκο του Πεδίου του Άρεως στην παρακείμενη οδό Αντωνιάδου, πως θα βελτιωθεί η ζωή στο κέντρο της πόλης κ.α.

Μείωση της βλάβης των χρηστών και των γειτονιών

«Η μεγάλη πιάτσα ναρκωτικών» σημειώνει ο Δημήτρης Τσιαμπούρης από την κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», «έφυγε από το πάρκο και την οδό Μαυροματαίων, κατόπιν αστυνομικών επεμβάσεων αλλά που πήγαν αυτοί οι άνθρωποι; Την απάντηση την ξέρουμε. Πήγαν στους πιο κάτω δρόμους. Πήγαν στην επόμενη γειτονιά. Αυτό δεν μας καλύπτει γιατί δεν είναι ζητούμενο η κάθε γειτονιά να σπρώχνει το πρόβλημα στην επόμενη και βέβαια κάποια στιγμή το πρόβλημα θα γυρίσει στη γειτονιά που ξεκίνησε. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των ανθρώπων αυτών έτσι ώστε να μειωθεί και η βλάβη των ιδίων και η βλάβη των γειτονιών, οι οποίες υποβαθμίζονται και υφίστανται τις συνέπειες της δημιουργίας αυτών των πιατσών. Στη διοργάνωση θα ακουστούν απόψεις συγκροτημένες, τεκμηριωμένα και όχι με συνθήματα» επισημαίνει ο κ. Τσιαμπούρης.

Οι διοργανωτές

Η κίνηση πολιτών «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», η κίνηση κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας και φοιτητές της πρώην ΑΣΟΕΕ καλούν τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους υποψήφιους δημάρχους της πρωτεύουσας να κουβεντιάσουν και να αναζητήσουν λύσεις για το πολυσύνθετο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Το πρόγραμμα

Ομιλίες : 

Εκπρόσωποι του  Υπ. Υγείας, Υπ. Προστασίας Πολίτη, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Πανελλήνιος Γ.Σ., Πρύτανης  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

α’ κύκλος 

«Προσεγγίσεις και πολιτικές για τα ναρκωτικά.»

Καλεσμένοι  : Υπ. Υγείας, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 άνω, Εθνικός συντονιστής για τα ναρκωτικά, Εκπρόσωπος συλλόγων δικαιωμάτων χρηστών .

βκύκλος                                                                                                   

«Ναρκωτικά και ο ρόλος του Δήμου στην αντιμετώπιση των συνεπειών με κοινωνική ευαισθησία σε χρήστες και γειτονιές”

Καλεσμένοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Βουλγαράκης, Γερουλάνος, Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνου, Μπακογιάννης, Σοφιανός, Τσιρώνης

Θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα