back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γης» – Σβήνουν το Σάββατο τα φώτα στον λόφο του Λυκαβηττού και το Δημαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε επίσης

Αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γης». Στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη, από τις 20.30 έως τις 21.30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού ενώ σβήνουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63).

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Με κεντρικό μήνυμα «Συνδέσου με τη Φύση», η φετινή Ώρα της Γης μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση. Πόσο συχνά αναλογιζόμαστε ότι κάθε τι που θεωρούμε δεδομένο, από τον αέρα που αναπνέουμε ως το νερό που έρχεται στη βρύση μας, η πρώτη ύλη για τα φάρμακά μας, τα έπιπλά μας και το φαγητό που καταναλώνουμε, προέρχονται από τη φύση; Η αλήθεια είναι ότι υπερεκμεταλλευόμαστε τους φυσικούς μας πόρους σε βαθμό εξάντλησης και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη. Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα