back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιοδεία Κ.Μητσοτάκη στην Μακεδονία – Στο επίκεντρο η Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να είναι βασικό ζήτημα κατά την τριήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία που ξεκινά σήμερα Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό την Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει στη συμπρωτεύουσα σύσκεψη με τους επαγγελματικούς φορείς με αντικείμενο τις επιπτώσεις που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζονται ήδη σε σχέση με τα προϊόντα της Μακεδονίας.

Με αφορμή μάλιστα το ζήτημα αυτό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε και στη χθεσινή ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ τα περί διατήρησης του δικαιώματος του βέτο σε κάθε απόπειρα ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., “αν δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα” .

Ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει και σε προάστια της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Εύοσμος), ενώ το Σάββατο θα επισκεφθεί τις Σέρρες και την Κυριακή το απόγευμα θα μιλήσει στην Βέροια.

Οι τόνοι εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκαν πάντως ακόμη περισσότερο κατά την χθεσινή ομιλία στην ΚΟ μέσω της οποίας ανέδειξε και την επιχειρηματολογία με την οποία θα επιδιώξει η ΝΔ να αποδομήσει στην πορεία προς τις εκλογές βασικά σημεία της κριτικής που της ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ότι είναι κόμμα της «ελίτ». «

Εγώ είμαι με την «ελίτ» και τη διαπλοκή που προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε και στις αιτιάσεις περί ταύτισης με ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας «κυβέρνησε 4 χρόνια με τον κ. Καμμένο» , καθώς και ότι “στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη Χρυσή Αυγή” . Του καταλόγισε εξάλλου ότι είναι “ένας αριστερός Όρμπαν του νότου”.

Με δηκτικό τρόπο αμφισβήτησε και την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού για ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα, σχολιάζοντας ότι «βγάζει γλώσσα σε εμάς ο φίλος του Μαδούρο, κατηγορώντας την παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη πριν από 40 χρόνια και που πριν από τέσσερα χρόνια την κράτησε στην Ευρώπη».

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ βρέθηκε και το «ηθικό πλεονέκτημα» που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πριν τα «αμαρτήματα της κ. Λοΐζου, είχε ήδη πνιγεί στη Μάνδρα και είχε ήδη καεί στο Μάτι, όπως απέδειξαν, επίσημα πλέον, και τα σχετικά πορίσματα της Δικαιοσύνης».

“Το Μαξίμου στήνει πολιτικές παράγκες»

Νέα τροφή στην πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται όμως να δώσει και ο ισχυρισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εμπλοκής του Μεγάρου Μαξίμου στις διεργασίες για δημιουργία νέου κόμματος από πρώην στελέχη της ΝΔ.

Η καταγγελία του κ. Μητσοτάκη ότι το Μαξίμου «στήνει πολιτικές παράγκες της τελευταίας στιγμής» και η προειδοποίηση ότι «είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή της ΝΔ με στήριξη σε γραφικά μορφώματα», ήταν ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η Πειραιώς τις συγκεκριμένες διεργασίες που θεωρεί ότι στρέφονται κατά της ΝΔ σε μια στιγμή που η κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογικών δεν αφήνει περιθώρια για «χαλαρή ψήφο».

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε άλλωστε εκ νέου ότι οι ευρωεκλογές θα μετατραπούν από τους πολίτες σε «βροντερό δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά».

Ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου η Μαρία Ζαχαράκη

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε και επίσημα η τοποθέτηση της Σοφίας Ζαχαράκη στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ και συγκεκριμένα στο γραφείο Τύπου του κόμματος, με την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία θα είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής.

«Στις 26 Μαίου θα κριθεί ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και κυρίως να δημιουργήσει νέες δουλειές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση για την ανάληψη καθηκόντων της νέας εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αυτό που κρατά “δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία” . Υπογράμμισε εξάλλου πως “αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ευνοείται από τους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει εδώ και τώρα και τις εθνικές εκλογές για να μην ταλαιπωρείται άλλο η χώρα.”

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα