back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ιαπωνία εξάγεται το 60% της παραγωγής της Παπαστράτος

Διαβάστε επίσης

Σε κορυφαίο με διαφορά, προορισμό, των ράβδων καπνού για το IQOS που παράγει εδώ και ένα περίπου χρόνο η θυγατρική της Philip Morris στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο» αποδεικνύεται η αγορά της Ιαπωνίας.

Οι Ιάπωνες έχουν αγκαλιάσει την καινοτομία του IQOS (θερμαινόμενος καπνός), με αποτέλεσμα σήμερα το 60% της παραγωγής να κατευθύνεται στην ιαπωνική αγορά. Η διοίκηση της εταιρείας δεν κρύβει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας πως η απήχηση των συγκεκριμένων προϊόντων σε μια τόσο απαιτητική αγορά αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει η ελληνική ομάδα της Philip Morris.

«Έχουμε καταφέρει και πουλάμε καινοτομία στους Ιάπωνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του όλου project.

Ενδεικτικό των υψηλών στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας που θέτουν οι Ιάπωνες στις εισαγωγές, όπως σημειώνουν άνθρωποι της εταιρείας είναι πως ακόμη και στην περίπτωση που η συσκευασία είναι ελαφρώς χτυπημένη τότε το προϊόν απορρίπτεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Οι Ιάπωνες απαιτούν πιστοποιήσεις για κάθε στάδιο της παραγωγής και διάφορες ακόμη προδιαγραφές ποιότητας που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις εξαγωγές προς την χώρα τους.

Η Παπαστράτος, έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, μέσα από τις εκτεταμένες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει στις γραμμές παραγωγής.

Σε 44 χώρες οι εξαγωγές

Ανάλογη απήχηση εμφανίζει το IQOS και σε άλλες διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, οι οποίες υποδέχθηκαν θετικά τη νέα τεχνολογία στο κάπνισμα. Σήμερα, η Παπαστράτος εξάγει το 80% της παραγωγής της σε 44 χώρες ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη στόχος είναι η επέκταση των εξαγωγών σε περισσότερες χώρες τα επόμενα χρόνια.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από την πορεία στην Ελλάδα. Παρ’ ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται στις καπνοβιομηχανίες να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τις λιγότερο βλαπτικές συνέπειες του IQOS στην ανθρώπινη υγεία, σε σχέση με το παραδοσιακό τσιγάρο, εντούτοις το προϊόν έχει καταφέρει να κερδίσει μερίδιο άνω του 7% της συνολικής αγοράς, με περίπου 150.000 καπνιστές να το επιλέγουν.

Να σημειωθεί πως το IQOS πωλείται σήμερα σε 29 καταστήματα της Παπαστράτος, καθώς και από τα καταστήματα Public και Γερμανός ενώ είναι διαθέσιμο και μέσω διαδικτύου.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα