back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλβανία: Αποσύρθηκε από την αλβανική κυβέρνηση ΦΕΚ για τη δήμευση περιουσιών της ελληνικής μειονότητας

Διαβάστε επίσης

Μετά την εντονότατη αντίδραση της Αθήνας για την πρόθεση των Τιράνων να δεσμευτούν περιουσίες της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία φαίνεται πως αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης το «επίμαχο ΦΕΚ».

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι παρατηρήθηκε πως «αφαιρέθηκε το ΦΕΚ που θα επέτρεπε την αυθαίρετη κρατικοποίηση γαιών που ανήκουν που ανήκουν σε Ελληνες ομογενείς στην περιοχή της Χειμάρρας».

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν την ελπίδα «η κίνηση αυτή να ήταν το πρώτο βήμα για την πλήρη ανάκληση των απαράδεκτων αποφάσεων που στοχοποιούν την ελληνική μειονότητα και την περιουσία της, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας οι διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες από το Βουρέστι ήταν σαφής και δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας από την αλβανική ηγεσία όσον αφορά την προϋπόθεση να σεβαστεί απόλυτα τα δικαιώματα και δη τα περιουσιακά των Ελλήνων ομογενών.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα