back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΟΝΗΣΙΜΟΣ”: Ξεκίνησε η καμπάνια συλλογής ειδών πρώτων ανάγκης εν όψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η καμπάνια συλλογής ειδών πρώτων ανάγκης του συλλόγου “ΟΝΗΣΙΜΟΣ”, – ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία από το 1982 – για τις οικογένειες κρατουμένων, οικογένειες αποφυλακισμένων και τους ίδιους τους αποφυλακισμένους, ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος συλλέγει τρόφιμα όπως μακαρόνια, ρύζι, γάλα, προϊόντα δηλαδή που δεν χρειάζονται συντήρηση σε ψυγείο, είδη υγιεινής όπως σαμπουάν και σαπούνια, αλλά και ρούχα για παιδιά και για ενήλικες. Είδη πρώτης ανάγκης, δηλαδή, επείγοντα, τα οποία έχουν κόστος για τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους.

Η ψυχολόγος του συλλόγου ΟΝΗΣΙΜΟΣ, Χαρά Βλαστάρη, μιλώντας στον Αθήνα 984, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια καμπάνια η οποία “επί της ουσίας δεν έχει συγκεκριμένη μέρα έναρξης, απλώς πάντα στις γιορτές υπενθυμίζουμε την ανάγκη στήριξης αυτών των ανθρώπων”.

Επεσήμανε, παράλληλα, πως η ανάγκη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των κρατουμένων είναι σταθερή και η ροή των ανθρώπων που απευθύνονται στο σύλλογο είναι διαρκής.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, με τους νέους νόμους, αποφυλακίζονται με μεγάλη συχνότητα άνθρωποι και η ανάγκη για στήριξη ώστε να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία, είναι μεγάλη.

“Στα γραφεία του συλλόγου μας έρχονται είτε μέλη της οικογένειας ενός κρατουμένου, είτε κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια, είτε αποφυλακισμένοι. Κάθε μήνα μας επισκέπτονται 250-300 άτομα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα