back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεννηματά για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Α. Παπανδρέου: Η ιστορία περιγελά τους αντιγραφείς

Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Παπανδρέου, ένας ηγέτης από το μέλλον. Μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, με την οποία ολοκληρώθηκε το διήμερο έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης, επεσήμανε η κ. Γεννηματά λέγοντας με νόημα ότι η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ , είναι το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά της ΝΔ και τη νέα δεξιά του κ.Τσίπρα. Ο Ανδρέας -όπως είπε-μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή. Συνεχίζουμε στο δρόμο του. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας το μαρτυρούν. Με το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουμε, ξανά μπροστά για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Μια Ελλάδα ισχυρή στον πυρήνα της Ευρώπης. Έχουμε μέτωπο με την ακροδεξιά και το λαϊκισμό, υπογράμμισε εκ νέου η κ. Γεννηματά .Βάζουμε φρένο στην πολιτική της διαρκούς λιτότητας που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή δεξιά.

Ευρωσοσιαλιστές
Αναφερόμενη στους ευρωσοσιαλιστές, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς (Τίμερμανς), που είναι σήμερα μαζί μας .Θιασώτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαχητής του κράτους δικαίου, ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά για να υπερασπίσει τις αξίες της Ευρώπης, ο … αυριανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σοσιαλιστής Φρανς Τίμμερμανς», δήλωσε η κ. Γεννηματά, κλείνοντας με το σύνθημα του ΚΙΝΑΛ ενόψει ευρωεκλογών: Ψήφο Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι
Να είστε ενωμένοι, όποιες και αν είναι οι διαφορές μέσα στην οικογένεια μας, πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην ακροδεξιά, γιατί αυτές (οι διαφορές) δεν συγκρίνονται με τον πόνο που θα φέρει η ακροδεξιά αν επικρατήσει, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Φράνς Τίμερμανς υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Αν μείνουμε ενωμένοι στις κοινωνικές ευρωπαικές αρχές τότε θα νικήσουμε. Βλέπω έναν ελληνικό λαό βασανισμένο και ταλαιπωρημένο που στέκεται όρθιος πιστεύοντας στο μέλλον, δήλωσε ο κ. Τίμερμανς. Ο Ανδρέας Παπανδρέου -πρόσθεσε- θα υπέφερε σήμερα αν έβλεπε την Ελλάδα και την Ευρώπη να πλήττονται απο την κρίση, και συμπλήρωσε: Αν θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να προχωρά μπροστά καθώς και άλλες χώρες της Ευρώπης, τότε πρέπει να μπει τέρμα στην πολιτική λιτότητας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είναι πια ανάμεσα μας, είναι στον Όλυμπο μαζί με τον Βίλι Μπράντ, τον Φρανσουά Μιτεράν και τον Ούλοφ Πάλμε, αυτοί έφτιαξαν την Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε, υπογράμμισε ο κ. Τίμερμανς.

Ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με συναυλία της λαϊκής ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης” και τον Μανώλη Μητσιά υπό τους ήχους του εμβληματικού Καλημέρα Ήλιε του Μάνου Λοϊζου.
Προηγήθηκε η ψηφοφορία των συνέδρων για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής και τα 251 μέλη της με στόχο, όπως επισημάνθηκε και χθες, έναν ενιαίο φορέα, ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με εκλεγμένα όργανα και αποφάσεις που θα δεσμεύουν όλους.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα