back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Αθηναίοι αγκάλιασαν τα ΑΤΜ φρεσκοστυμένων χυμών

Διαβάστε επίσης

Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της αποδοχής που έχουν τύχει από τους Αθηναίους καταναλωτές, τα μηχανήματα πώλησης χυμών πορτοκαλιού που έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά σε πέντε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Σταθμοί Μετρό Ομόνοιας, Συντάγματος, Λαρίσης, σε ένα κολυμβητήριο και ένα Πανεπιστήμιο), από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων (ΑΣΕΑ) Άρτας.

Στα πέντε ΑΤΜ χυμών της Αθήνας, η τιμή για ένα ποτήρι (250 ml) χυμού είναι 1 ευρώ, ενώ ο καταναλωτής παρακολουθεί μπροστά του τη διαδικασία στυψίματος των πορτοκαλιών.

Είναι μία πρώτη προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα αυτό στο οποίο θα υπάρξει συγκεκριμένο business plan για την ανάπτυξη του project.

Υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα αναλάβει να «τρέξει» τα ΑΤΜ χυμών, τα οποία εκτός από πορτοκάλι εξετάζεται να πωλούν και φρεσκοστυμένο χυμό μήλου.

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιον το εγχείρημα δεν είναι εύκολο αφού τα έξοδα είναι αρκετά και έχουν να κάνουν, εκτός της δαπάνης για το ενοίκιο του χώρου, με τις αμοιβές των τριών ατόμων που φροντίζουν τα μηχανήματα, τα καθαρίζουν, τα πλένουν και τα τροφοδοτούν. Τα εν λόγω μηχανήματα είναι εισαγόμενα από την Ιταλία και το καθένα στοιχίζει περί τα 10.000 ευρώ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα