back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης: «Fake news» τα δημοσιεύματα για τα πόθεν έσχες

Διαβάστε επίσης

«Fake news» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σκόπιμη καθυστέρηση της Βουλής στην δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» και εξαπολύει βολές στην Πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ξεκίνησε να αναπτύσσει την φημολογία.

«Κατηγορείται η Βουλή ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός εκβιασμών ενόψει εκλογών», είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Βούτσης, ενώ για την πρώην Πρόεδρο είπε ότι επί οχταμήνου προεδρίας της δεν έγινε τίποτα απολύτως για την δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» και ότι πλέον ο ίδιος «αδυνατεί να την παρακολουθήσει νοητικά». Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι η Ζωή Κωνσταντοπουλου είναι η αρχή και το τέλος της αναπαραγωγής της ψευδούς είδησης.

Για την ουσία του θέματος, ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο στην προεδρία του, δηλαδή τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2016 δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες τριών ετών, δηλαδή του 2013 (χρήση 2012), καθώς και των ετών 2014 και 2015 (χρήσεις 2013 και 2014).

Αιτιολογώντας γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα «πόθεν έσχες» των επόμενων χρόνων, ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τις προσφυγές των δικαστικών στο ΣτΕ, που ζητούν την εξαίρεση τους από το καθεστώς υποβολής δηλώσεων, τονίζοντας ότι η υποβολή των ακυρωθεισών δηλώσεων για 2016,2017,2018 θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου.

Αιχμές πάντως άφησε ο κ. Βούτσης για το κατά πόσον ελέγχονται επαρκώς όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών από την αρμόδια Γ’ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό την έννοια ότι σωρεύονται εκατοντάδες φάκελοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς οι υπόχρεοι προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα