back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νταν Μιούλαν: Πώς θα σώσει την Αφρική το πράσινο τείχος;

Διαβάστε επίσης

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Φόρουμ Συγκλίσεις στην Αθήνα, μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ιρλανδός Νταν Μιούλαν. Ο συγγραφέας. φωτογράφος και παραγωγός ταινιών μίλησε στον Αθήνα 9.84 για το φιλόδοξο Πράσινο Τείχος της Αφρικής.

“Πιστεύω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ σήμερα στον κόσμο”, είπε ο Νταν Μιούλαν μιλώντας στην εκπομπή Και Μία Και Δύο Μία Με Δύο και στις Μυρσίνη Λιοναράκη και Δομίνα Διαμαντοπούλου. “Η ιδέα είναι ότι η έρημος της Σαχάρα μετακινείται προς τα νότια και αυτό έχει επιπτώσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής”, εξήγησε ο ανθρωπιστής.

Η πρωτοβουλία Great Green Wall φιλοδοξεί να αναχαιτίσει την έρημο και την επέκτασή της με την αναδάσωση. Φυτεύοντας δηλαδή δέντρα σε μία γραμμή 8.000 χιλιομέτρων, σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πράσινο τείχος για την ανάπτυξη της Αφρικής.

“Δική μου ευθύνη είναι να πείσω την κυβέρνηση της Ιρλανδίας να χρηματοδοτήσει το πρότζεκτ”, σημείωσε ο κ. Μιούλαν καλώντας και τους Έλληνες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του.

“Είναι σημαντικό να έχουμε πρότζεκτ πρακτικά, πρότζεκτ που εφαρμόζονται και φέρνουν αλλαγές, πρότζεκτ που προχωράνε τα πράγματα”, εξήγησε.

Αναφερόμενος στην Αφρική επισήμανε ότι “είναι μία ήπειρος που την έχουν ταλαιπωρήσει και την έχουν εκμεταλλευτεί πολύ” για αυτό και σήμερα πρέπει “να δουλέψουμε όλοι μαζί” αλλά και “να εμπιστευτούμε από την Αφρική και την δική της απάντηση στην κλιματική αλλαγή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα