back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θέμα εβδομάδων τα εγκαίνια του τεμένους στο Βοτανικό

Διαβάστε επίσης

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το τέμενος του Βοτανικού καθώς μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Νέλλυ Παπαχελλά, η διαδικασία επιλογής του ιμάμη που θα το λειτουργήσει ολοκληρώθηκε και πλέον ο δήμος περιμένει το σχετικό ΦΕΚ του διορισμού του. Όπως επισημαίνει η κ. Παπαχελλά ο ιμάμης είναι με καταγωγή από το Μαρόκο, μιλά πολύ καλά ελληνικά και είναι Σουνίτης στο δόγμα.

Σε ότι αφορά τα έργα στο τέμενος αυτά είναι στην φάση της ολοκλήρωσης. Πιο συγκεκριμένα απομένουν κάποια ελάχιστα στον περιβάλλοντα χώρο του καθώς και το πρωτόκολλο παραλαβής
όλου του έργου από τον εργολάβο προς το δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Παιδείας.

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού έγινε με τη μετασκευή παλαιού κτιρίου το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Το παλαιό κτίριο, που μετατράπηκε σε τέμενος έγινε, 33 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα για τη δημιουργία του για να φιλοξενήσει τις δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική και αναζητούν έναν χώρο λατρείας της θρησκείας τους.

Η κεντρική εγκατάσταση θα είναι το κτίριο της παλιάς βάσης του Ναυτικού με τον αύλειο χώρο να παραμένει χώρος πρασίνου, ενώ κατασκευάστηκαν και υποστηρικτικοί χώροι σε υφιστάμενα κτίρια.

Στο κεντρικό κτίριο δεν υπάρχει μιναρές, για λόγους αρμονίας με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 887.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

τέμενος βοτανικός

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα