back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Καμίνη με τους επικεφαλής της σύμπραξης This is Athens & Partners

Διαβάστε επίσης

Με κοινό όραμα την ανάπτυξη της Αθήνας και την διατήρησή της ως κορυφαίου προορισμού, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης υποδέχθηκε τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του This is Athens & Partners και συνεδρίασαν για πρώτη φορά, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αθήνας, εξετάζοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί πέντε μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (1/11/2018).

Στην συνεδρίαση οι αρχικοί εταίροι του This is Athens, ο δήμος Αθηναίων, η AEGEAN και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχθηκαν πανηγυρικά τα νέα μέλη του, που είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε, η Λάμψα Α.Ε. και η Lamda Development, και που, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, συγκροτούν πλέον το This is Athens & Partners.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δρ. Γιάννης Παράσχης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε. κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα Α.Ε. κ. Τάσος Χωμενίδης, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Lamda Development κ. Δημήτρης Καραστογιάννης, η πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου Αθηναίων κυρία Μαρία Λογοθέτη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ κ. Αλέξης Γαληνός και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece κυρία Ιωάννα Δρέττα.

«To This is Athens & Partners, είναι μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μια συνεργασία – πρότυπο με την οποία ο δήμος Αθηναίων αθροίζει δυνάμεις με δυναμικούς εταίρους για να προωθήσει την Αθήνα ως προορισμό» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η ενίσχυση της συμμαχίας αυτής με τους νέους εταίρους δημιουργεί την αισιοδοξία για ακόμη ευρύτερες συνεργασίες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί στους τρεις άξονες του αναπτυξιακού πλάνου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, κατά την πρώτη φάση της υλοποίησής του:

* Ανάπτυξη του Προορισμού με επενδύσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου: Μέσω του προγράμματος αστικής αναζωογόνησης This is Athens-Polis, έχουν ήδη υλοποιηθεί 12 παρεμβάσεις στις γειτονιές της Αθήνας, με πρωτοβουλία των πολιτών και βρίσκονται επιπλέον 11 υπό έγκριση.

* Προβολή και Προώθηση του Προορισμού για την επικοινωνία της ταυτότητας της Αθήνας: Μέσω του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (This is Athens-Convention & Visitors Bureau) έχουν επιβεβαιωθεί 4 συνέδρια, τα οποία θα προσελκύσουν 4.500 επισκέπτες και θα αποφέρουν περίπου 7,7 εκατ. ευρώ έσοδα για την τοπική οικονομία. Παράλληλα, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η παραγωγή της νέας καμπάνιας This is Athens-One city, never ending stories για τη διαφημιστική προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό. Επίσης, στην τελική φάση επανασχεδιασμού βρίσκεται το Portal του This is Athens που απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες επισκεπτών της πόλης.

* Διαχείριση του Προορισμού για τη δημιουργία ενιαίας εμπειρίας επισκεπτών: Δύο Info Points λειτουργούν σταθερά πλέον καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος και στο Αεροδρόμιο, προσφέροντας έγκυρη πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα