back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή

Διαβάστε επίσης

Πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο και θλίψη στον πολιτικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Η κηδεία του θα τελεσθεί από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, αύριο Τετάρτη, στις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν εισφορές στη «Φλόγα».

Τη θλίψη του εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Τα συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Λυριτζή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο «ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν».

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές και ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter.

 

Ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος, λυπήθηκα πολύ για τον θάνατό του» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του εκλιπόντος.

«Έφυγε ο Βασίλης Λυριτζής. Σημαντικός λειτουργός δημοσιογράφος. Αταλάντευτος αριστερός δημοκράτης. Εκλεκτός φίλος. θα μας λείψει», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

«Η απώλεια του Βασίλη Λυριτζή προκαλεί θλίψη και αφήνει κενό στη Δημοσιογραφία. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους στην άσκηση του λειτουργήματός του.  Ήταν ένας Αξιοπρεπής, μάχιμος και προοδευτικός πολίτης σε όλη του τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Ο Βασίλης Λυριτζής, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ένας διαφορετικός δημοσιογράφος, έφυγε νωρίς από κοντά μας. Καλό ταξίδι, Βασίλη», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος.

«Φίλε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Βασίλης Λυριτζής τίμησε το επάγγελμα της δημοσιογραφίας σε δύσκολες συνθήκες, με ήθος και αντικειμενικότητα. Ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, που άφησε το στίγμα του σε όλα τα μέσα στα οποία εργάστηκε, ένας άνθρωπος με ευφυΐα, ταλέντο και ευγένεια ψυχής», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οργανωμένος από νεαρή ηλικία στην ανανεωτική Αριστερά, στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έπειτα στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Συνασπισμό, διατήρησε την ευαισθησία και τη δημοκρατικότητα των νεανικών, αριστερών αναζητήσεών του. Εργάστηκε στην εφημερίδα Αυγή, στον Flash 96,1 δημιουργώντας πρωτοποριακές εκπομπές, στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και του ΣΚΑΙ μετέπειτα και πιο πρόσφατα στον RealFM και στην εφημερίδα Έθνος», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα συλλυπητήρια της

«Ο εκλιπών δημοσιογράφος υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν φιλικός, δίκαιος με τους συνεργάτες του, αγαπούσε αυτό που έκανε, ήξερε να ενώνει και να μοιράζεται την όποια επιτυχία. Καλό ταξίδι Βασίλη».

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΔΗΜΑΡ

«Η απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή μας προκαλεί απέραντη θλίψη. Μάχιμος και μαχητικός δημοσιογράφος σφράγισε με την παρουσία του για τρείς δεκαετίες την «πρώτη γραμμή» της καθημερινής ενημέρωσης με σημαντικές εκπομπές και επιτυχίες στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ήταν ενταγμένος πολιτικά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς από τα χρόνια του πανεπιστημίου, στο Ρήγα Φεραίο, το ΚΚΕ Εσωτερικού, την ΕΑΡ και τον Συνασπισμό. Ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Παρέμεινε συνεπής στις ιδέες του με καθολική αναγνώριση της ποιότητας του από όλο το πολιτικό φάσμα. Έφυγε πρόωρα και ενώ είχε πολλά να προσφέρει ακόμη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφος. Προσωπικότητα συγκροτημένη, άνθρωπος ευαίσθητος, με αρχές και αξίες, η παρουσία του οποίου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση πρέπει να αποτελεί πρότυπο. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του για τη μεγάλη απώλεια», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 

 Συλλυπητήρια της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ αναφέρει ότι «είναι φτωχότερη από σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια μετά την απώλεια του Βασίλη Λυριτζή μετά από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Κρητικός από κούνια, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης και κατόπιν στην “Αυγή”, τον Flash 9,61, την ΕΡΤ, τον ΣΚΑΪ, τον Real Fm, το “Έθνος”, ο Βασίλης ήταν αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους χάρη στο χιούμορ του, τον επαγγελματισμό του, τον πληθωρικό χαρακτήρα του, το προσωπικό και δημοσιογραφικό ήθος του. Οι συνάδελφοί του στην ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η ηγεσία του υπουργείου εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Ελένη Αντωνιάδη και στα δύο τους παιδιά» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα