back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΑΔΕ: Σε κλοιό ελέγχων για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο πάνω από 200.000 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 200.000- φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, προγραμματίζει για φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βάζοντας στο στόχαστρο υποθέσεις φορολογικού ενδιαφέροντος της τελευταίας 5ετίας (ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή τους), ελέγχους σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, ενώ προτεραιότητα στους ελέγχους θα δοθεί και σε υποθέσεις που θα επιλεγούν με βάση τυχαίο δείγμα η με κριτήρια επικινδυνότητας.

Ενα μέρος από το επιχειρησιακό σχέδιο προγραμματισμού των 200.000 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων περιλαμβάνεται στην έκθεση πεπραγμένων για το 2018 που δημοσιοποίησε χθες η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα η ΑΑΔΕ για το 2019 προγραμματίζει:

– 25.000 ελέγχους από τις εφορίες, το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων καθώς και τις ΦΑΕ(Φορολογία Ανωνύμων Εταιρειών)

– 56.000 μερικώς επιτόπιους ελέγχους από τις ΔΟΥ για την έκδοση αποδείξεων με στόχο τον εντοπισμό παραβατικότητας σε τουλάχιστον 25% επί των υποθέσεων αυτών.

– 16.000 επιτόπιους ελέγχους θα αναλάβουν να διενεργήσουν οι Υπηρεσίες Έρευνας και Διασφάλισης των Δημοσίων Εσόδων(ΥΕΔΔΕ).

– 3.000 ελέγχους στο σύνολο της χώρας και σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, όπως σε επιχειρήσεις κλάδων που παρουσιάζουν μεγάλο φορολογικό κενό στον ΦΠΑ ή/και στο εισόδημα, σε υπότροπους και παραβάτες μερικών επιτόπιων ελέγχων πρόληψη, σε επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί επιστροφή φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΦΚ και σε τυχαίο δείγμα φυσικών προσώπων επιτηδευματιών και νομικών προσώπων.

-620 ελέγχους από τις ΥΕΔΔΕ οι οποίες θα αφορούν απάτη στον ΦΠΑ,φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο, με στόχο τον εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 49% αυτών.

-20.000 ελέγχους δίωξης από τις Κινητές Μονάδες Ελέγχου

Σαρωτικοί έλεγχοι για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο από τα τελωνεία

Από την πλευρά των Τελωνείων σχεδιάζεται η διενέργεια τουλάχιστον 57.000 ελέγχων ,μέσω της εκ των υστέρων, εξέτασης των παραστατικών εισαγωγής-εξαγωγής προιόντων που δρομολογούνται “κατά δήλωση” των εμπόρων ,με τη χρήση αυτοκινούμενων συστημάτων ελέγχων X-RAY και ελεγκτικές εργασίες για τη διασφάλιση της είσπραξης του Ε.Φ.Κ στους κλάδους της αλκοόλης και των καυσίμων..Ειδικότερα θα διενεργηθούν σε αριθμό οι εξής έλεγχοι….

– 13.500 σε υγρά καύσιμα και λοιπά ενεργειακά

– 11.500 σε καπνικά,

– 9.000 σε αλκοολούχα,

– 3.000 σε παραποιημένα προϊόντα

– 8.000 σε ρευστά διαθέσιμα, και

– 12.000 σε λοιπές κατηγορίες.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα