back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Ν. Ηλιόπουλου στο Κέντρο Υγείας Νέου Κόσμου

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της διασύνδεσης των δημοτικών ιατρείων με τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας τάχθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας του Νέου Κόσμου. Παρών ήταν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος δήλωσε ότι ήδη λειτουργούν 124 Τοπικές Μονάδες Υγείας ενώ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 900 χιλιάδες δωρεάν επισκέψεις πολιτών.

Το Κέντρο Υγείας Νέου Κόσμου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικών επιλογών και πως αυτές έχουν συνέπειες στις γειτονιές αλλά και τις ζωές των ανθρώπων, καθώς η εικόνα του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη το 2014. Σήμερα, όντας πλήρως αναβαθμισμένο, με νέο ιατρικό προσωπικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό εξυπηρετεί άμεσα χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι προτεραιότητα για την «Ανοιχτή Πόλη» αποτελεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των κατοίκων της πόλης», ενώ εξήγησε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου «απαιτείται η ‘‘διασύνδεση’’ και η αποτελεσματική συνεργασία των δημοτικών ιατρείων με τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ)».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ είναι σε εξέλιξη και αναπτύσσονται συνεχώς νέες δομές. Ήδη είναι σε λειτουργία 124 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στις οποίες, από την έναρξη της λειτουργίας τους, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 900.000 δωρεάν επισκέψεις καθώς και εμβολιασμοί και δράσεις πρόληψης- αγωγής υγείας σε τοπικό επίπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα