back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Καμίνης: «Επενδύσαμε στην κοινωνική καινοτομία»

Διαβάστε επίσης

Για το επιτυχημένο παράδειγμα που ακολούθησε η Αθήνα, συμμαχώντας με πολίτες, ιδρύματα και εταιρίες, για την ανάδειξη της πόλης, μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ως επίσημος προσκεκλημένος του London School of Economics, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του LSE Cities.

«Λύσεις μπορούν να βρεθούν παντού»

«Ενεργοποιήσαμε τις πιο δυναμικές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και επενδύσαμε στην κοινωνική καινοτομία», τόνισε από το κατάμεστο από φοιτητές και Έλληνες του Λονδίνου αμφιθέατρο του London School of Economics ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, το επιτυχημένο παράδειγμα της Αθήνας βασίστηκε στην «προσπάθεια να κινητοποιηθούν όλοι και να πεισθούν ότι οι λύσεις μπορούν να βρεθούν παντού αλλά και στην εμπιστοσύνη από και προς τους πολίτες. Με τη μεθοδολογία της Αθήνας, δημιουργήθηκε εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση σε τρία επίπεδα: «πρώτον, από τον ίδιο τον διοικητικό μηχανισμό του δήμου, καθώς τα συνεργατικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με τη διοίκηση, δεύτερον, από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς μεγάλες εταιρίες και ιδρύματα βλέπουν έναν αξιόπιστο εταίρο να συνεργαστούν και τέλος από τους πολίτες, που νιώθουν ότι συμμετέχουν ενεργά και συνδιαμορφώνουν προγράμματα και δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη».

συνΑθηνά

Ως παράδειγμα επιτυχημένης δράσης, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε την βραβευμένη πλατφόρμα συνΑθηνά, η οποία διασυνδέει τις ομάδες πολιτών της Αθήνας με τις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης και τις δυνατότητες επίλυσής τους. «Η πλατφόρμα προέκυψε ως αντίδραση στην κοινωνική κρίση που έπληξε την Ελλάδα, καθώς ήταν σαφές ότι ένας συντριπτικός αριθμός πολιτών επιθυμούσε να διοχετεύσει όλη αυτήν την απογοήτευση σε δημιουργικές, για τις γειτονιές του, δράσεις», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με τίτλο «Η αναγέννηση της κοινωνίας των πολιτών της Αθήνας» (Athens’ Grassroots Regeneration), μαζί με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου καθηγητή κ. Κέβιν Φέδερστοουν και την καθηγήτρια ΜΜΕ και Επικοινωνίας του LSE κ. Μύρια Γεωργίου.

Επίσκεψη σε καινοτόμα ελληνική επιχείρηση

Νωρίτερα, ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε μια ελληνική επιτυχημένη αλυσίδα παντοπωλείων και μίλησε με τον Θωμά Δούζη, έναν από τους ιδιοκτήτες της, δύο νέους επιχειρηματίες που ξεκίνησαν μέσα στην κρίση (2012) και αυτή τη στιγμή με την αλυσίδα τους (ERGON) προβάλλουν τα ελληνικά προϊόντα σε όλη την Ευρώπη. Με την επιχείρησή τους οι δυο νέοι στηρίζουν μικρούς παραγωγούς και δείχνουν τη σημασία που έχει η Ευρώπη για την Ελλάδα, πέραν όλων των άλλων και ως μια μεγάλη αγορά για τα Ελληνικά προϊόντα.

Συνάντηση με νέους

Μετά την εκδήλωση στο LSE, ο κ. Καμίνης συνομίλησε με νέους επιστήμονες και εργαζομένους στο Λονδίνο, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αντικείμενο της συζήτησης οι Ευρωεκλογές και η σημασία που έχουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και το Brexit.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα