back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Κουμουτσάκος: Προεκλογικής σκοπιμότητας η επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

«Και οι δύο Πρωθυπουργοί, βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και η επίσκεψη ήταν ένα μέσο να εξυπηρετήσουν τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες», τόνισε ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο συμπλήρωσε ότι: «Και πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, υπήρχε τουριστική και επιχειρηματική συνεργασία, και όπως είπε ο Ζάεφ, η Ελλάδα είναι η τρίτη επενδυτική δύναμη στη χώρα του. Μπορεί να ενισχύθηκε κατάτι αυτή η συνεργασία, αλλά αυτό που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, ήταν ο συμβιβασμός και η εγκατάλειψη των εθνικών θέσεων».

Ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε, ότι η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στα Σκόπια, δεν είναι απότοκος της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά θέμα πολιτικής βούλησης που θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτήν, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι στη συνείδηση των Ελλήνων καταδικασμένη, και με αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κ. Τσίπρας στις κάλπες.

Αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία και στην επιτήρηση του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, από ελληνικά μαχητικά, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι: «Υπάρχει προηγούμενο. Η Ελλάδα ελέγχει και το FIR της Αλβανίας, αλλά η στάση της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος χώρας, δεν έχει μεταβληθεί, αλλά δημιουργούνται πολλές φορές αρνητικές καταστάσεις, όπως στη Χιμμάρα. Δεν μπορεί να χτιστεί έτσι ένα αφήγημα εξωραϊσμού και ξεπλύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπήρξαν χρήσιμα βήματα, αλλά η ουσία είναι προβληματική».

Τέλος, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, χαρακτήρισε ατυχέστατη την αναφορά του Πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο της Μίκρας, την οποία απέδωσε στην αμηχανία του κ. Τσίπρα.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα