back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μάχη με την φωτιά στο δάσος Στροφυλιάς- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο καταγράφει την εξέλιξη

Διαβάστε επίσης

Με εναέρια και επίγεια μέσα συνεχίζεται απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία η προσπάθεια κατάσβεσης της της πυρκαγιάς στο προστατευόμενο Δάσος Στροφυλιάς της Ηλείας.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από χθές το απόγευμα ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Π.Υ η κατάσταση τώρα το πρωί είναι σχετικά καλύτερη.

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού ενώ καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα έχουν την δυνατότητα να εφοδιάζονται άμεσα.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν στην περιοχή 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 21 άτομα.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το  meteo .gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζει σε βίντεο την εξέλιξη της πυρκαγιάς (έως το πρωί της 03/04/2019) στη δασική περιοχή της Στροφυλιάς στην Ηλεία, όπως αυτή προέκυψε από την εφαρμογή του προγνωστικού συστήματος IRIS.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της πυρκαγιάς (μπλε βέλη), λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της φωτιάς, η πορεία των μετώπων της φωτιάς (κόκκινο) και η ροή θερμότητας από την πυρκαγιά.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα