Search

«Πάρε το κόκκινο» στον Πειραιά

484

Τα νέα κόκκινα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, σε μια σύντομη διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό τη Μαρίνα Ζέας.

Πρόκειται για 5 νέα λεωφορεία (4 μεσαίου μεγέθους), ώστε να μπορούν να κινούνται ευκολότερα στους δρόμους του Πειραιά και (1 μικρότερου μεγέθους), που θα εξυπηρετεί το Νέο Φάληρο.

Ο Δήμος τα αγόρασε με ίδιους πόρους έναντι 109.000 ευρώ το καθένα, είναι σύγχρονων προδιαγραφών και θα παραδοθούν σε κυκλοφορία στο τέλος του μήνα, ενώ το επόμενο διάστημα η ΔημοτικήΣυγκοινωνία θα ενισχυθεί με 4 επιπλέον ηλεκτρικά λεωφορεία με πόρους μέσω τηςΟλοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε).

Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Συγκοινωνίαλειτουργούσε επί 23 χρόνια χωρίς άδεια και αδειοδοτήθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ενώ στο στάδιο δοκιμαστικής λειτουργίας βρίσκεται εφαρμογή για smartphones και tablets που αφορά τα σημεία και τις διαδρομές ενδιαφέροντος στοΔήμο. Η εφαρμογή, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει τις διαδρομές των δημοτικών λεωφορείων και χαρτογραφεί την τοποθεσία-κίνησή τους, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει ειδοποίηση για την επικείμενη άφιξη του λεωφορείου.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Συγκοινωνία είναι δωρεάν για τους πολίτες.

«Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάσαμε στο λιμάνι της Ζέας, τα νέα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά» τόνισε κατά την παρουσίαση ο Δήμαρχος.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι καθώς ο εκσυγχρονισμός των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας ήταν κάτι που το είχαμε υποσχεθεί στους Πειραιώτες και έγινε πράξη.

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να παρουσιάζουμε σήμερα τα νέα λεωφορεία, καθώς χρειάστηκαν περίπου 18 μήνες γραφειοκρατικών διαδικασιών για να προμηθευθούμε τα νέα λεωφορεία και είναι κάτι το οποίο δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε νωρίτερα, λόγω των οικονομικών του Δήμου, τα οποία έπρεπε πρώτα να νοικοκυρέψουμε.

Τα 5 νέα λεωφορεία είναι κόκκινα έτσι ώστε να είναι διακριτό το χρώμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας από την αστική και να μείνει ένα σλόγκαν αν θέλετε, στους κατοίκους του Πειραιά: «Πάρε το κόκκινο».

Διαθέτουν σύγχρονες παροχές, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μπορούν να εξυπηρετήσουν παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς διαθέτουν ειδική ράμπα για καροτσάκια, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν που βρίσκονται τα λεωφορεία.

Τα νέα λεωφορεία είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε λεωφορείο για Δημοτική Συγκοινωνία. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα τα προστατεύσει, θα τα «αγκαλιάσει» και θα επικροτήσει την ενέργεια του Δήμου να τα προμηθευθεί».

Χαρακτηριστικά των νέων λεωφορείων

• Χωρητικότητα έως και 60 ατόμων (μαζί με τους όρθιους επιβάτες)

•Κινητήρες euro 6 σταδίου C με το μίνιμουμ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οικονομικούς και 186 ίππων.

• Ράμπα μηχανική στην μεσαία πόρτα για επιβίβαση/αποβίβαση ΑΜΕΑ με αισθητήρα καθώς και ειδικές θέσεις Αμαξιδίων εντός του οχήματος.

•Χαμηλοδάπεδο λεωφορείο χωρίς σκαλοπάτια εισόδου για ευκολία πρόσβασης στο κοινό με κόμπακτ μέγεθος.

•Εξαιρετικός κλιματισμός προσαρμοσμένος στις Ελληνικές θερμοκρασίες και συνθήκες για μέγιστη απόδοση.

• Δωρεάν WIFI για όλους τους επιβάτες.

• Αναμονές φόρτισης USB για τα κινητά των επιβατών.

•Τηλεχειριζόμενες πόρτες υδραυλικές με σύστημα αυτόματου κλειδώματος όταν το όχημα κινείται άνω των 5 χλμ την ώρα.

•Ξύλινο πάτωμα, ξεκούραστα καθίσματα, πολυτελή εσωτερικό.

•Όλα τα σύγχρονα βοηθητικά συστήματα πέδησης και ελέγχου πρόσφυσης( ABS, ASR ), με αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και πίσω.

•Κάμερες εντός του οχήματος και κάμερα όπισθεν για τον οδηγό ως πρόσθετη ασφάλεια.

• Ηλεκτρονικές πινακίδες δρομολογίων εμπρός και στο πλάι.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *