back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Φρένο” στα επενδυτικά σχέδια της Cosco στον Πειραιά από το ΚΑΣ

Διαβάστε επίσης

Φρένο στο επενδυτικό σχέδιο της Cosco στον Πειραιά, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την ανέγερση εμπορικού κέντρου και ξενοδοχειακής μονάδας στο λιμάνι του Πειραιά, βάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που κήρυξε αρχαιολογική ζώνη μεγάλο τμήμα της πόλης.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ της Γενικής Γραμματέως του Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρίας Βλαζάκη και των εκπροσώπων του ΟΛΠ, αποφασίστηκε να κηρυχθούν ως αρχαιολογικοί χώροι το 1ο, το 2ο και μέρος του 3ου δημοτικού διαμερίσματος του Πειραιά.

Στον αρχαιολογικό χώρο περιλαμβάνονται και ο θαλάσσιος χώρος της Ζέας και του Μικρολίμανου. Σημειώνεται ότι η ανέγερση εμπορικού κέντρου θεωρείται από την COSCO απαραίτητη για τη συνέχιση των έργων και την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος του ΟΛΠ, ενώ στα συγκεκριμένα έργα προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί με το ελληνικό Δημόσιο.

Το ΚΑΣ γνωμοδότησε αρνητικά και για τη συνέχιση της λειτουργίας αδειοδοτημένων επιχειρήσεων στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη Σαλαμίνα.

Επίσης η COSCO θεωρεί παράτυπη την παραπομπή του θέματος στο ΚΑΣ και αντιμετωπίζει το επενδυτικό της σχέδιο ως ενιαίο για την αξιοποίηση του λιμανιού.

Ν.Ανδριόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα